Kompetitivna DotA 2 možda ima svoje probleme, no nedostatak fonda nagrada nije jedan od njih. Zna se da su veliki DotA 2 turniri među najjačima što se tiče financija, a novi podatci o ovogodišnjem The International nam potvrđuju da Valve ne štedi kad se radi o njihovoj flagship igri.


Iznos je dovoljan da zainteresira čak i najzagriženijeg LoL igrača

Naveliko se pričalo kako je prošlogodišnji The International turnir u DotA 2 imao najveći nagradni fond ikad, distribuirajući $20,770,460 najboljim igračima koji su sudjelovali u prestižnom eventu. Činilo se teško nadmašiti takvu brojku, no Valve je to već postigao, dosegavši $20.8 milijuna dolara u trenutku izdavanja ove vijesti.

Ove brojke su još impresivnije kad uzmemo u obzir da turnir ima još mjesec dana crowdfundinga, te će završni fond zasigurno biti još veći od trenutnog. Pored ostalih metoda, Valve je osigurao ogromni iznos tako što je podijelio dio zarade iz Battle Pass prodaja s turnirom – 25 posto BP zarade nije mala cifra, te je dodavanje iste pomoglo Valveu da obori svoj prošlogodišnji rekord.

Kao najpopularnija Steam igra te naslov s ogromnim brojem sljedbenika, veliki fond nagrada za jedan od najvećih turnira svakako ostavlja dobar dojam. Ipak, neki će reći kako nije sve bajno – jedna od kritika na račun DotA 2 eSports organizacije je da plaćanje profesionalnih igrača nije dobro odrađeno, te da bi isti trebali dobivati mjesečnu naknadu umjesto ovisnosti o velikim turnirima. Unatoč tome, ne možemo poreći kako su ovakvi brojevi dobar publicitet za DotA 2, te će sigurno zainteresirati čak i gamere koji su se prethodno posvetili drugim eSports naslovima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *