Kako esport industrija nastavlja rasti, različita tržišta i tvrtke pokušavaju svoj sadržaj proširiti i time fanovima pružiti nešto u čemu bi uživali. U 2014. godini izašao je dokumentarac “Free to Play” u kojemu su glavnu ulogu imala tri profesionalna Dota 2 igrača. Taj film postavio je standarde za produkciju takvog esport sadržaja, a mnoge je upoznao s kompetitivnom stranom videoigara. Fanovi Dote 2 vrijeme do ovogodišnjeg The Internationala moći će skratiti uz novu seriju baš o tom esportu.


Četiri epizode po sat vremena Dota 2 dokumentarne serije

Dokumentarna serija o Doti 2 u četiri dijela naziva “ELEAGUE | Road to the International Dota 2 Championship” u produkciji TBS-a počet će se prikazivati 4. kolovoza i emitirat će se svakog petka u 3 ujutro po našem vremenu sa završnom epizodom 25. kolovoza. Serija će se fokusirati na igrače i timove, a početak će se bazirati na priči o njihovim pripremama za The International, kako na individualnoj, tako i na razini cijeloga tima. Kasnije epizode popratit će kako su prošli na turniru te njihove doživljaje s cijelog događaja. Svaka epizoda trajat će sat vremena, a tjedan dana prije premijernog početka serije, TBS će emitirati Valveov dokumentarni film “Free to Play” koji prati igrače u pripremama za prvi The International, na samom turniru te njihov život nakon njega.  

The International ove se godine održava od 7. do 12. kolovoza u KeyAreni u Seattleu, a nagradni fond, čija vrijednost svakog dana raste, u trenutku pisanja ovoga teksta je 21,7 milijuna dolara što ga čini najvećim u povijesti esporta. Valve, koji je igru napravio, svake godine pruža osnovni nagradni fond od 1,6 milijuna dolara koji je jednak prvom The Inernationalu, a na taj fond dodaje se još i novac koji fanovi troše unutar igre. Svakim danom nagradni fond raste, a u dvadesetak dana koji nas dijele do ovogodišnjeg The Internationala možda prestigne i brojku od 22 milijuna. Samo jedan od osamnaest timova imat će pravo hvaliti se da su osvojili najveću novčanu nagradu u povijesti esporta.

Budući da je Dota 2 jedan od najpopularnijih esport naslova, nema sumnje da će fanovi s oduševljenjem popratiti ovu seriju i dobiti uvid u igrače i njihov mentalitet prije, tijekom i nakon samog turnira. Dokumentarna serija o Doti 2 tri godine nakon filma samo je dodatan plus svim fanovima ove igre, a naracija komentatora Tobyja “TobiWana” Dawsona uz komentare Richarda Lewisa samo će poboljšati ugođaj. Nakon najave ovog uradka postavlja se samo jedno pitanje – kada ćemo ovakav sadržaj dobiti za ostale esport naslove?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *