Danas je potrebno podosta novaca potrošiti na konzolu da biste uopće posjedovali jednu a kamoli na sve dodatke koje s njom dolaze. Neki od njih su nezaobilazni te ćete prije ili kasnije potrošiti nešto novaca kako biste ih nabavili, kao što je to luksuz drugog kontolera za igranje sa prijateljima ili neke bolje slušalice za komunikaciju. No što je sa ostalim gadgetima? Xbox One nudi veliki broj dodataka koji se sa konzolom mogu povezati no isto tako cijena istih uvelike varira. Ono što također varira jest i stvarna potreba za takvom opremom jer najčešće se radi o prestižu i samoj činjenici da ste nabavili nešto što netko drugi nema. Ukoliko ste jedan od onih kolekcionara koji nužno ne traže nešto što je ujedno i prijeko potrebno već žele imati sve što konzola pruža, nudimo vam 6 dodataka za Xbox One koje morate posjedovati.


Kinect kao opcija za Twitch

Iako je u početku dolazio kao standardni dio Xbox One kompleta također je ubrzo iz njega i izbačen, upravo zbog vrlo visoke cijene. Da biste posjedovali ovu motion senzor kameru za Xbox One konzolu morate izdvojiti gotovo pola ukupne cijene same konzole. Kinect vam omogućava da komunicirate sa konzolom te sve odrađujete glasovnim naredbama. Također moguće je igrati brojne video igre tjelesnim pokretima te može poslužiti kao kamera za Skype video pozive ili Twitch streaming u rezoluciji od 1080p.


Xbox Wireless Adapter

S obzirom da se sve više igara do sada dostupnih samo na Xbox One konzoli pojavljuje i na Windows 10 platformi možda ćete nekad htjeti iste zaigrati i na vašem Xbox One kontoleru rađe nego tipkovnici i mišu. Xbox Wireless Adapter onda je riješenje za vas. Sve što vam je potrebno zatim jest Xbox App putem kojeg ćete umrežiti vaš kontroler sa vašim osobnim računalom. Iako se adapter ne može tako lako pronaći na našem tržištu uvijek postoje izvori kao što je Amazon.


Xbox SmartGlass

Naime, ovdje nije riječ o fizičkoj komponenti, no s obzirom da na našem tržištu službeno nije podržana za ovu smartphone aplikaciju morati ćete skidati izvorni file kojeg ćete zatim instalirati na vašem telefonu. Ništa strašno niti ilegalno, a za uzvrat dobijete većinu Xbox usluga na vašem dlanu. Trenutno stanje Xbox aplikacija za pregled achievmenta, komunikacije sa vašim Live prijateljima ili pregled trgovine vrlo je siromašno na našim područjima te ukoliko tražite upravo nešto tog tipa, s obzirom da je ujedno besplatna, ovo je aplikacija za vas. Aplikaciju za Android telefone možete preuzeti ovdje, dok za iOS ovdje.


Xbox One Media Remote

Riječ je naravno o daljinskom upravljaču za Xbox One. Ovaj uređaj vrlo je zgodna alternativa za Xbox One kontroler ukoliko ste jedni od onih koji uvelike uživaju u svemu multimedijalnom što vam konzola može ponuditi. Za razliku od nekih gadgeta cijena upravljača nije visoka te će uređaj poslužiti svakom tko želi s lakoćom upravljati aplikacijama poput Netflixa, HBO Go, Hulu itd.


Xbox One ChatPad

Svakim izlaskom konzole na tržište prije ili kasnije čuje se pokoji vapaj za mogućnosti spajanja tipkovnice na istu. Nažalost, i dalje se nemojte nadati da ćete moći uništavati protivnike “varanjem” koristeći se tipkovnicom i mišem. No ono što možete jest pisati poruke ili utipkavati naredbe. Osobno možemo reći da nas uvelike nervira kada nam netko od kolega iz friend liste pošalje poruku te nam je potrebno nekoliko minuta da im odgovorimo preko kontrolera. Ovaj problem može se zaobići ukoliko posjedujete Xbox App i osobno računalo jer možete poruke razmijenjivati putem tipkovnice vašeg računala. No ukoliko nemate i konzolu i računalo, odnosno Windows 10 platformu, ovaj dodatak na vaš kontroler idealno je riješenje.


Xbox One Elite kontroler

Kako se kaže, šećer uvijek dolazi na kraju. Kao posljednji dodatak kojeg preporučamo onima koji si isto mogu priuštiti jest Elite edicija kontrolera za Xbox One. Naime za jedna primjerak morat ćete izdvojiti preko 1000kn, a sve što košta se naravno može pronaći i na našem tržištu. S druge strane moramo naravno napomenuti da za ovaj iznos doduše stvarno dobivate jedna od najboljih kontrolera uopće koje je moguće trenutno nabaviti, za bilo koju platformu. Omogućava vam podešavanje dodatnih panela i tipki koji se nalaze na stražnjem dijelu kontrolera da odrađuju posao onih standardnih na prednjoj strani. Ovo daje prednost u pogledu da vam palčevi uvijek ostanu na gljivama te se štedi na pokretima potrebnim da odradite određene radnje dok igrate video igre. Upravo zbog ovog ovakve kontrolere biraju mnogi profesionalni igrači današnjice. Naravno, tu je i vrlo kvalitetna izrada samog kontrolera te mogućnost rastavljanja i fizičke konfiguracije uz pomoć alata koji uz kontroler dolazi.


Nisu svi nužni, no neki su itekako korisni

Osobno smatram da nije nužno trošiti previše novaca ni na jedan dodatak ukoliko on nije nužno potreban. Ovakav stav dijelim nevezano za isključivo Xbox One konzolu već i ostale platforme. No s vremenom svaki pojedini korisnik uvidjeti će najbolje da li mu je potreban prijelaz na nešto njemu bolje i korisnije. Da li to bio bolji kontroler ili pak dodatak za lakšu komunikaciju sa prijateljima, u konačnici financijski nije ni bitno jer koliko god novaca za nešto dali znat ćete da isto možete i kvalitetno iskoristiti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *