U današnjem svijetu zabave, niti jedan izdavač nema dvoumice oko proširivanja uspješne franšize. Upravo je to Microsoft učinio sa svojim Halo serijalom – uspjeh ovog FPSa na Xboxu ne samo da je donio mnoštvo nastavaka već i pokoju strategiju u istom svemiru. Tako nakon prve Halo Wars igre, koja je izašla u 2009., sad brojimo dane do nastavka koji je najavljen za sljedeći mjesec.


Probajte Blitz na tjedan dana, a onda opet čekanje

Ako vam se ne čeka još mjesec dana do izlaska Halo Wars 2, a smatrate da ste izmuzli sve moguće bitke iz jedinice, Microsoft ima nešto što će vam prikratiti vrijeme: besplatni demo koji će dati igračima ideju što ih čeka u punoj inačici.

Halo Wars Blitz oskudnija je verzija pune igre koja ne pruža mogućnost igranja protiv kompjuterskih protivnika već sadrži samo multiplayer. I dok je lijepo tu i tamo ‘namazati’ AI, sigurni smo da ćete se složiti kako je borba protiv pravih igrača puno zabavnija i izazovnija.

Za razliku od većine RTS-ova, Halo Wars Blitz se neće vrtiti oko skupljanja resursa i uspostavljanja baze već o odabiru pravih igraćih karata. Microsoft navodi da će svaki igrač imati svoj snop karata koji će davati raznolika poboljšanja te stvarati borbene jedinice. Ovisno koliko ste upoznati s različitim strateškim igrama, ovakav pristup bi mogao pomalo olakšati ili poprilično otežati vaše igraće iskustvo.

U svakom slučaju, Halo Wars Blitz biti će dostupan do kraja ovog mjeseca. Unatoč besplatnom statusu, Polygon upozorava da ga ne može igrati baš svatko: kako biste ga pokrenuli, za Blitz vam treba Windows 10 ili Xbox Live Gold account, što je nedvojbeno Microsoftov način promoviranja obje platforme.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *