Divinity: Original Sin bio je ugodno iznenađenje za ljubitelje RPG-ova. Larian Studios, razvojni tim iz Belgije, je prije tri godine odlučio udahnuti novi život u CRPG žanr i modernizirati ga, a prema reakcijama onih koji su ga zaigrali to im je pošlo za rukom. Ono po čemu se Original Sin isticao je bila mogućnost igranja cijele kampanje u kooperativnom modu s još jednom osobom zbog čega je iskustvo postalo mnogo uzbudljivije, a zbog uspjeha prve igre odlučili su napraviti nastavak. Divinity: Original Sin II već se neko vrijeme nalazi u Early Accessu, no Larian je zaključio da je vrijeme za objavu datuma izlaska konačne verzije.


Drugi Original Sin izlazi sredinom rujna

Razvojni je tim radosnu vijest odlučio objaviti putem videa na YouTubeu kojeg su najprije podijelili s onima koji su ih podržali putem veoma uspješne Kickstarter kampanje. Datum kojeg su odredili glasi 14. rujna, a kao i original i ova će igra najprije izaći za PC te zatim nakon zasad neodređenog vremena i za PlayStation 4 i Xbox One.

Tog će datuma izaći cjelokupna kampanja za jednog, odnosno maksimalnih četiri igrača koji mogu uskočiti kad god žele i PvP modovi u kojima će igrači moći stvarati svoje kompetitivne borbene arene. Uz ovu obavijest su izdali i novu zakrpu koja dodaje nekoliko novih arena uz poboljšane alate za izradu likova.

Nedavno je Divinity: Original Sin II dobio i nešto što se zove Game Master mod koji je zapravo spoj između tabletop žanra i virtualnih RPG-ova u kojemu je jedan igrač “dungeon master” i svojom maštom stvara kampanju za druge igrače s kojima igra.

Ako vam se ne čeka do devetog mjeseca, igru već sada možete kupiti putem Early Accessa na Steamu po cijeni od 44,99 eura i odigrati prvo poglavlje za čije će vam rješavanje trebati između 8 i 12 sati, procijenio je razvojni tim. Osim toga možete birati između dvije težine, odabrati jednu od trenutno četiri dostupne rase (konačna verzija će ih imati pet) i isprobati PvP Arena mod na šest različitih mapa. Ako vas osim toga zanima još nešto, službene stranice imaju odgovore na većinu pitanja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *