Kupnja gotovih računala, osobito onih namijenjenih za igre, u lijepoj našoj i nije najisplativija opcija ako tražite najbolje za svoj teško zarađeni novac. Ubrzo bi se stvari mogle promijeniti i kod nas, budući da se preko bare događaju neke vrlo zanimljive stvari na temu. Danas vam predstavljamo tvrtku DigitalStorm koja se specijalizirala u izradi vrhunskih računala za igre koja su zapravo i mnogo više od toga. O čemu se točno radi saznajte u nastavku.


DigitalStorm Bolt 3 možete sami nadograditi kada za to dođe vrijeme

DigitalStorm Bolt 3 pravi je primjer vrhunskog računala za igre koje, osim što dolazi s vrhunskim komponentama ključnim za propisno igranje najnovijih igara, izgleda fantastično. Iako smo i mi tvrdokorni pokornici kupovanja pojedinih komponenti i vlastoručno slaganje istih u pomno odabrano kućište, moramo priznati da smo na Bolt 3 i raspoložive varijante ipak malo zaslinili. Tvrtku DigitalStorm čine isti takvi tvrdokorni entuzijasti koji znaju što prosječnom gameru treba. Sve je tu, od aluminijskog kućišta (modificirano Lian Li PC-05 kućište) sa staklenom stranicom gdje se vidi sav raskoš ugrađenog hardvera, odlično odrađena suptilna iluminacija unutrašnjosti uz raskošno prilagođeno vodeno hlađenje kao i kompaktne dimenzije zbog kojih ćete redefinirati ideju o tome kako jedan moćan gamerski stroj treba izgledati.

digital storm cijene

Ono što nas je najviše zaintrigiralo kod Bolt 3 računala jest činjenica da ga vrlo lako možete i sami nadograditi po želji. Dizajn kućišta dozvoljava da bočnu stranicu otvorite skidanjem četiri malena vijka, čime direktno imate pristup grafičkoj kartici, radnoj memoriji te tvrdom disku. Cijenimo i uložen trud oko smještanja grafičke kartice, koji osim što dodaje na kompletnost dizajna služi svrsi i što se jednostavnosti zamjene prethodno navedenih komponenti tiče.

Četiri konfiguracije Bolt 3 računala možete dodatno prilagoditi

Kako bi vam olakšali izbor, DigitalStorm ekipa potrudila se složiti četiri konfiguracije Bolt 3 računala koje predstavljaju najbolje što možete dobiti za budžet. Velika je pozornost uložena i u optimiziranje komponenti koje ulaze u svaku od konfiguracija, što znači da ćete odabirom jedne od četiri pretpostavljene konfiguracije izbjeći probleme poznate kao „usko grlo“, gdje ne vlada savršen sklad komponenti (npr. grafička kartica ne može iskoristiti čitav potencijal procesora i slično).

bolt 3 konfiguracije

Za one iskusnije moguće je svaku od konfiguracija detaljno prilagoditi. Ne samo da možete odabrati jače ili slabije komponente u vidu grafičkih kartica, količine radne memorije ili prostora za pohranu, već možete odabrati i uslugu tvorničkog overclocka, prilagodbe i optimizacije operativnog sustava, dodavanja Microsoft Office paketa, antivirusnog softvera i slično. Svako DigitalStorm računalo dolazi i sa tzv. HydroLux Control Center programom koji vam omogućuje kontrolu nad integriranim LED osvjetljenjem, kao i optimizacijom protoka zraka unutar kućišta. Za potonju funkciju zaslužena je HydroLux Control Board pločica koja pruža opciju praćenja temperatura putem sondi na strateški smještenim lokacijama unutar računala.

Bolt 3 je odlično računalo, no teško ćete ga se dočepati

DigitalStorm Bolt 3 predstavlja odličnog konkurenta sličnim računalima iz Razera, Falcona i sličnih tvrtki, kojima je cijena zapravo najveći problem prosječnom igraču. Europa još nije u idealnoj poziciji za kupnju i širenje ovakvih konfiguracija najviše zbog troškova poštarine (prosječno US$ 400 za Bolt 3 u Hrvatsku), no smatramo da se radi o vrlo uzbudljivom dijelu tržišta računala. Bolt 3 izgleda odlično, radi vrlo tiho i ako tražite računalo bez ikakvih kompromisa, bilo da se radi o izgledu ili performansama, definitivno razmotrite i DigitalStorm računala – nakon što prodate bubreg.

Sve informacije na njihovoj službenoj stranici: http://www.digitalstorm.com/

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *