Ako ste mislili da će Switcheva veličina onemogućiti Nintendovoj novoj konzoli pokretanje i polijetanje najnovijih igara, prevarili ste se. Iako je Nintendo obznanio kako neće objaviti Switcheve specifikacije prije vremena, najnovija VentureBeat reportaža otkriva detalje o unutrašnjosti nove hibridne konzole.


Switch ima moć, no konkurenti ga se ipak neće plašiti

Iz VentureBeatovog članka je očito kako je Nintendo Switch impresivna handheld konzola: ako su istiniti navodi da će Switch koristiti posebni Nvidia Maxwell Tegra procesor, očekuje se da će imati čak 1 teraflop performanse. Kako bi vam pružili kontekst, standardni PS4 ima 1.8 teraflopa dok standardni Xbox One ima 1.3. Uzevši u obzir Switchevu veličinu, gotovo je nezamislivo da parira velikanima poput Playstationa i Xboxa.

No, nisu svi jednako zadivljeni performansama Nintendove nove konzole. VentureBeat smatra kako je konzola orijentirana prema umjetničkom prikazivanju detalja u Nintendovim šarenim igrama a ne fotorealističnoj grafici na koju većina današnjih igara cilja.

Unatoč tome, Switchevo otkrivanje nam je pokazalo kako minijaturna konzola bez poteškoća može pokretati igru poput Skyrima koja je do nedavno bila smatrana zahtjevnom čak i za malo bolje konfiguracije. Valja napomenuti kako je to bila samo demonstracija te nije potvrđeno hoće li Skyrim uistinu biti dostupan na Switchu. Iako nije poznato koji će popularni naslovi biti dostupni, ne možemo ne maštati o igranju naših omiljenih naslova gdje god poželimo.

U svakom slučaju, ne bi trebali dugo čekati da saznamo je li Switch vrijedan hypea koji dobiva – ako je vjerovati različitim izvorima, Nintendo Switch izlazi 17. Ožujka te će nam pokazati je li uistinu toliko moćan koliko tvrde.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *