Originalni Dead Rising, igra u kojoj fotograf Frank West na razne načine smanjuje populaciju zombija u trgovačkom centru, izašao je ekskluzivno za Xbox 360 prije deset godina. Prije mjesec dana Capcom je objavio kako rade reizdanja prve tri igre za moderne sustave, a kao što su obećali sada svi željni ove makljaže mogu je zaigrati na računalima, Xboxu One i PlayStationu 4.


Prve reakcije kažu kako je Dead Rising port dobro odrađen

Glavna briga kod ovakvih reizdanja je da li izdavač želi samo na brzinu izmusti novce od igrača ili će napraviti propisan port koji neće imati brdo problema. Capcom, na sreću ljubitelja ove igre, spada u ovu drugu kategoriju, barem ako je vjerovati prvim reakcijama igrača koji su kupili igru.

Na Steamu se trenutno nalazi 258 recenzija od kojih je 93 posto pozitivnih. Oni koji su ostavili pisani trag kažu kako se radi o dobrom PC portu sa solidnim brojem grafičkih opcija i mogućnostima podešavanja (što PC igrači jako vole). Konzolaši također nemaju problema i uživaju u 1080p rezoluciji uz 60 sličica u sekundi.

Dead Rising možete pronaći na Valveovom servisu za PC, u Microsoftovoj trgovini za Xbox One te u PSN trgovini za PlayStation 4. Vlasnici konzola nove generacije su uz reizdanje originala dobili još Dead Rising 2 i Dead Rising 2: Off the Record, kao i mogućnost kupovine sve tri igre u Dead Rising Triple Packu. Nešto više informacija o svemu možete pronaći na službenom blogu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *