Koreanski LCK počeo je prije dva dana. Danas se odigravaju prvi mečevi kineskog LPL-a i našeg domaćeg EU LCS-a. U subotu počinje i NA LCS. Prvi mečevi u novoj sezoni su uvijek intrigantni jer po prvi puta imamo priliku vidjeti ekipe u novim sastavima te saznati koji su ”recept” smislili za sve promjene u novoj sezoni LoL-a. Regularna sezona trajati će sljedećih devet tjedana, nakon koje dolaze playoffsi, a čitavi spring split će poslužiti kao kvalfikacija za ”drugi najveći” Riotov turnir – Mid Season Invitational.


Ameri su kupili vrhunske koreanske igrače i na papiru izgledaju prokleto dobro

Dok je EU LCS dobio shiny new format, najvažnija promijena u NA LCS-u su novopridošli koreanci. Tako ćemo, počevši od subote, u NA LCS-u imati priliku gledati neke od najboljih igrača na svijetu. Neki od njih su Ssumday, Flame, Arrow, Looper, Chaser, Lira i Ryu. Prvi meč (TSM vs C9) počinje u subotu u ponoć, ali u pravilu će stream započinjati u 21:00h, svake subote i nedjelje. Ovaj spring split na papiru izgleda jako dobro i ne može se procijeniti koja bi ekipa mogla biti najjača. Naravno, u priči su uvijek ista imena – TSM, C9, Immortalsi, ali Dignitas i Team Liquid nikad nisu izgledali bolje.

EU prelazi na best-of-3 i igraju u dvije grupe

EU LCS prošle sezone nije imao najsretniji format. Mečevi su igrani u dosadnom BO2 formatu i mnogo njih je završilo 1-1 bez jasne slike koja je ekipa zapravo bolja. Ove godine, kao i sve druge veće regije, prelaze na BO3 format i igrat će u dvije grupe. Termin za EU LCS je tradicionalno bio četvrtak i petak u 17:00h, no ove godine je proširen te će se igrati i subotom od 16:00h. Današnji mečevi (Origen vs H2K, odnosno G2 vs FNC) bi trebali biti najuzbudljiviji ovoga tjedna. Ekipe na koje treba baciti oko su: G2, FNC, H2K, ali i novopridošla ekipa Misfits. Detaljnije informacije o EU LCS-u pogledajte u videu ispod. Sve streamove možete pratiti na službenom Twitchu ili YouTubeu Riot Gamesa. Toplo preporučujem youtube.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *