Ako ste dio novije generacije gamera, postoji šansa da vam slike starog Crash Bandicoota ne donose mnogo više od pomisli kako je igra kričava. No, oni među vama čiji počeci uključuju igranje na prvom PlayStationu zasigurno znaju da je serijal nekoć smatran jednim od ‘flagshipa’ Sonyeve konzole. A rijetki nostalgičari koji zadržavaju optimizam će se možda i razveseliti, jer se Crash Bandicoot uskoro vraća u novom ruhu.


Nova tvrtka, novi usponi ili ipak samo oda nostalgiji?

Kao što nam to Kotaku prenosi, developer odbija tretirati novog Crash Bandicoota kao običan remake već se služi pojmom ‘remake plus’ kako bi nam dočarao njihovu trenutnu misiju. Vicarious Visions se time ne razbacuju olako te objašnjavaju kako ciljaju na ono što je učinilo Crash Bandicoota toliko popularnim prije svih tih godina.

Neki su u početku možda smatrali Vicarious Visions nepogodnima za ovaj remake pošto nemaju iskustva s prvim i najpopularnijim Crash Bandicoot naslovom već su počeli raditi na serijalu uz Crash Bandicoot: The Huge Adventure za GBA. Na sreću, prvi pogled na ono što je VV zasad postigao je obećavajuć: stari Crash Bandicoot koji ipak može proći u modernim vremenima.

Ako je vjerovati kompaniji, nisu se previše ograničavali nostalgijom pa zato novi CB ima mnoštvo stvari koje su nedostajale originalnom, poput boljeg checkpoint sistema ili time trial utrka. Pored tehničkih poboljšanja i razvijanja 3D okoliša, Vicarious Visions je također preinačio i samo igraće iskustvo, naravno uz održavanje stare formule.

Unatoč tome što neki vjeruju da će jedino oni s najaktualnijom konzolom (PS4) moći uživati u redizajniranim avanturama, nije poznato hoće li N. Sane trilogija uspjeti napraviti Crasha ponovno aktualnim.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *