Ovaj tjedan počinje MLG Columbus, osmi po redu CS:GO Major turnir i prvi s povećanim nagradnim fondom od čak milijun dolara. U Ohio stiže 16 ekipa, uključujući sva najveća imena Counter-Strikea poput Fnatica, Na’Via i Luminositya.

columbus counter-strike, columbus csgo, counter-strike major, CS:GO, CS:GO major, major turnir counter, mlg columbus, usa major cs


Counter-Strike Majori su uvijek posebni

Major turniri, koji se u kompetitivnom Counter-Strikeu održavaju triput godišnje, najlakše se mogu usporediti s Grand Slam turnirima u tenisu. Svaki major u godini okuplja najbolje svjetske igrače i svaki je podjednako bitan i zanimljiv. A osim što donose najveće novčane nagrade koje motiviraju sve ekipe na maksimalno pripremanje, tu je i cijela pompa koja se oko Majora stvori kroz main-stream medije, in-game dodatke (stickeri, dropovi), te prestiž ovakvog eventa koji će se u povijesti igre uvijek pamtiti više od nekog drugih – makar imali slične ekipe i novčane nagrade.

Ovaj major je poseban i po tome što je prvi van područja Europe, no Europska dominacija nije samo u organiziranju Majora, već i u igranju na istima. Dosad su svi pobjednici bili iz Europe, a najbliže je došla Sjeverno Američka ekipa Complexity na DreamHack Winteru 2013 – završili su 3./4.

Fnatic su favoriti, no sve je moguće

columbus counter-strike, columbus csgo, counter-strike major, CS:GO, CS:GO major, major turnir counter, mlg columbus, usa major cs

Na MLG Columbus fnatic dolazi kao najveći favorit. Ova ekipa je nakon zamjene pronaxa za Dennisa osvojila svih šest natjecanja na kojima je nastupila, na putu izgubivši samo pojedine mečeve grupne faze protiv francuskog EnVyUsa. Poslije njih, najveće šanse se daju brazilskom Luminosityu, koji bi bili prva ne-europska ekipa koja je osvojila major, te Na’Viju, koji je upravo osvojio Counter Pit u Splitu.

No osim favorita, tu je još zanimljivih ekipa i priča. Astralis se još uvijek bori s chokeanjem u ključnim polufinalima i finalima, te će bit zanimljivo vidjeti hoće li se trend nastaviti. EnVyUs je nakon pobjede na zadnjem majoru DreamHack Cluj-Napoca zaredao niz očajnih rezultata, ukljućujući nekoliko zadnjih mjesta. Virtus.Pro je na silaznoj putanji, no vidjeli smo da se u ključnim turnirima znaju “aktivirati” i igrati svoj dominirajući, agresivan Counter-Strike. Ninjas in Pyamas, nekoć nezaustavljiv tim, već neko vrijeme nije u igri za naslove pa su se odlučili za radikalno mijenjanje svoje igre pod vodstvom trenera THREATa – a sudeći po online mečevima, napredak je evidentan.

S posebnom pažnjom pratit ćemo i četiri sjeverno američka tima u pokušajima da izbore prolazak skupine i nastup u samoj areni pred publikom – najveće šanse imaju CLG i Team Liquid, dok će Cloud9 vjerojatno biti brutaliziran u skupini s Na’Vijem, Virtus.Proom i iskusnim francizima G2.

Tjedan ispunjen mnoštvom dobrog Counter-Strikea

Sve u svemu, ovaj Major obećava šest dana odlične Counter-Strike akcije, 16 najboljih svjetskih ekipa u borbi za $500.000 vrijedno prvo mjesto, arena za 20.000 gledatelja te stotine tisuća gledatelja putem streama. Zvuči vam zanimljivo? Uključite se na prijenos mečeva od utorka u 16:00 po našem vremenu na twitch.tv/mlg!

 

Objavio Zvonimir "Professeur" Burazin

Admin i Newswritter na www.counterstrike-hr.com, caster i podcaster na www.twitch.tv/cshr_tv.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *