Došlo je vrijeme da se lagano pripremimo za najveći eSport event u Hrvatskoj! Za razliku od prošle sezone Counter i Dota Pita, ova sezona će imati LAN završnicu kao što i priliči ovakvom eSport natjecanju. Nitko sretniji od nas što će se baš ta LAN zvaršnica igrati kod nas, ni manje ni više, nego u Splitu i to u Spaladium Areni.  Cijeli događaj organizira One Game ekipa iz Splita, na čelu s Ivanom Marušićem kojem se ovim putem iskreno zahvaljujemo. Ovo bi mogao biti veliki iskorak eSporta u Hrvatskoj, dođite i dajte svoju podršku, kako bi eSport natjecanja u Hrvatskoj imala mjesto koje zaslužuju. Zato, ajmo Pit!


Counter-Strike natjecanje za početak eventa

Gamekit Counter Pit League Season 2 Finals – puni je naziv natjecanja s kojim će cijeli događaj početi u četvrtak, 17.03. Natjecanje je koncipirano tako da u završnici sudjeluje osam timova. Od čega su četiri dobili pozivnice, a druga četiri su izborili svoje mjesto kroz kvalifikacije. Dobili smo dva tima iz Europe, i po jedan iz Amerike i Oceanije. Sve donedavno se nije znalo koji će biti format natjecanja, međutim organizator se odlučio na Single Elimination Bo3. Odnosno, kao da natjecanje počinje od četvrtfinala, u svakom meču tko prvi dođe do dvije pobjede je prošao dalje. Tako da će već nakon prvog dana natjecanja ispasti pola timova. Ukupan nagradni fond iznosi 80,000$, što ga svrstava u najviši rang Counter-Strike natjecanja.counter-strike natjecanje


Zadnja dva dana rezervirana za DotA natjecanje

G2A.com Dota Pit League Season 4 Finals će zatvoriti event. Timovi su odabrani na isti način kao i oni na Counter dijelu turnira. Četiri pozivnice, četiri kroz kvalifikacije. Raspored je objavljen sinoć, a timovi su već otprije poznati. Tako će svi ljubitelji Dote imati priliku uživo gledati neke od najvećih imena u Doti, ali i eSportu uopće. Kako to obično u Doti biva, još se ne zna nagradni fond jer je djelomično financiran od strane fanova kupnjom ingame ulaznica i itema, ono što znamo jest, da je nagradni fond početkom ožujka iznosio više od 180,000$. Iznos će sigurno rasti sve do početka samog događaja, ali bez obzira na to, ovo je jedno od najvećih natjecanja u Doti. Cijela Dota zajednica još je u čudu nakon posljednjeg velikog Dota turnira, Shenghai Majora, koji je bio apsolutni fijasko. Od kašnjenja streama, otpuštanja komentatora od strane Gabe Newella do toga da je igračima nestala periferija, mobiteli, čak i jedan ključ od auta iz soba za vježbanje. Jer eto hotel je imao valjda zajeban timing pa je sve potrpo u kutije i to je to. Naravno, igračima će sve biti nadoknađeno, stoji u službenoj isprici hotela. Ovo je odlična prilika da se Dota Pit u Hrvatskoj odradi odlično i Hrvatska se pokaže kao sigurna destinacija za najveće eSport događaje.

dota natjecanje


Idemo na Pit, u Split

Svaki zaljubljenik u eSport jedva čeka da njegova zemlja bude domaćin jednog ovakvog eventa. Eto, mi smo ga napokon dočekali. Cijeli događaj će biti popraćen na portalu, kako službeni dio, tako i onaj manje službeni. Očekuje se oko 10,000 gledatelja što pokazuje kako je eSport u Hrvatskoj vrlo praćen. Za sve koji nisu u mogućnosti prisustvovati samom događaju bit će i stream preko Twitch.tv-a na kojem ćete moći pratiti sve mečeve. Uvijek smo se žalili kako su takvi eventi daleko, i kada bi barem mogli biti na nekom od njih. Sada su tu, kod nas. Zato kupite karte: Dota Pit & Counter Pit i dođite u što većem broju. Gamerice i gameri, vidimo se!

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *