Cortanu za Windows 10 u redakciji koristimo već nešto duže od dva tjedna, a za sada nismo pretjerano oduševljeni. Od početnog entuzijazma spali smo na povremena pitanja u stilu “weather today”, što ne ide pretjerano u korist Microsoftu. No, njih to ne brine, jer velikom M$-u ide sve bolje i bolje. Xbox One se činio kao logičan slijed projektu “Cortana”, a sve dosadašnje glasine potvrdio je ovoga petka Larry Hryb (poznat kao Major Nelson u gamerskim krugovima), koji je putem svog bloga izjavio nekoliko novosti vezanih upravo uz Cortanu.


Pristup Cortani za Xbox One već ove godine, ali samo beta testerima

Krajem ove godine, po riječima Major Nelsona, beta testeri će imat prilike isprobati Cortanu za Xbox One kroz njihov Xbox One experience preview program. Kompanija bi se na taj način “uhodala” prije službenog puštanja Cortane u opticaj te ujedno prikupila najčešće fraze koje korisnici koriste. Jedino nas brine što i dalje ne vidimo neku (pretjeranu) korist od glasovne navigacije na računalu, kamoli na konzoli. No, zgodan potez kojem će Sony, a vjerojatno i Nintendo uskoro probati konkurirati.

Ipak, moramo reći da je čak i najmanji napredak – dobar napredak. Glasovna navigacija dobiva važnost i konstantno napreduje na mobilnim platformama, tako da će svoju primjenu na računalima i konzolama svakako naći, ako ne sad, onda za nekoliko godina sigurno. Veselimo se iznenađenjima koja skriva konkurencija, a do tada M$-u želimo svu sreću.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *