Test bench je podvrsta kućišta za računala kojima je primarna uloga olakšati posao ljudima koji zbog nekog razloga imaju potrebu često mijenjati i testirati PC komponente. Nama u redakciji test bench također olakšava posao radi lakše zamjene hardvera kojem imamo pristup za testiranje te je zapravo cijeli proces instaliranja, testiranja te uklanjanja komponenti s testne konfiguracije puno lakši i efikasniji. Sukladno tome, jasno je da test bench poput Cooler Master Test Bench v1.0 nije namijenjen svima, već specifičnoj grupi ljudi kojoj je bitno imati brzi pristup komponentama računala, bilo radi potreba testiranja, servisiranja ili usporedbi. Cooler Masterov proizvod se pokazao odličnim za naše potrebe te ga stoga želimo predstaviti i vama ukoliko tražite pristupačno i kompletno rješenje za vlastitu testnu platformu.


Cooler Master Test Bench je lako dobavljiv u Hrvatskoj

Prvi problem na koji ćete naići ako želite nabaviti vlastiti test bench u Hrvatskoj jest njihova slaba opća raspoloživost. Detaljno smo se raspitali po hrvatskim dućanima informatičke opreme te unatoč činjenici da su svi odgovorni znali što tražimo, nisu nam mogli ponuditi sličan proizvod. Savjetovali su nam da kreiramo vlastiti test bench od starog kućišta, što svakako jest opcija, no ako tražite kućište otvorenog tipa koje u isto vrijeme i izgleda privlačno i zaokruženo kao proizvod, Cooler Master Test Bench v1.0 je trenutačno jedini izbor unutar hrvatskih dućana. Cooler Masterov proizvod je ujedno i najpovoljniji u ovoj kategoriji kućišta, što znači da će poslužiti kao odlična solucija za situacije gdje se testiraju standardne komponente.

Specifikacije Cooler Master Test Bench otvorenog kućišta

Otvorena konfiguracija Cooler Master Test Bench v1.0 kućišta omogućuje odlično pasivno hlađenje zbog neometanog protoka zraka. Strateška mjesta poput pozicije za montažu napajanja perforirana su s donje strane, što je samo jedan od bitnih detalja koji je Cooler Master uvrstio u ovaj proizvod – za pohvalu je i dovoljno velika rupa za montažu CPU hladnjaka, no bili bismo još zadovoljniji kada bi u paketu osim priloženih kratkih plastičnih distanci došle i više. S druge strane, metalne distance od 40 mm možete nabaviti na eBayu za par dolara. Definitivno preporučujemo da i vi poboljšate svoj test bench na ovaj način jer ćete si uvelike olakšati pristup donjoj strani matične ploče, bilo za potrebe montaže CPU hladnjaka ili provlačenja kablova ostalih komponenti kroz za to predviđene rupe.

mogućnosti

Po priloženim mogućnostima Cooler Master Test Bench v1.0 može se bez većih problema koristiti i za svakodnevni rad. U tom slučaju morate paziti na prašinu, kao i na opću opasnost da jednostavno zakačite kakav kabel ili komponentu. Grafička kartica, kao i sve ostale kartice za proširivanje nemaju nikakvu dodatnu točku osiguranja osim samog utora što je dovoljno dobro za potrebe testiranja. Odličan dodatak su tipka za paljenje računala i tipka za resetiranje računala, što se na prvu čini kao nevažan dodatak, no ukoliko nemate tipku za paljenje na svojoj matičnoj ploči morali biste kratko spajati dva pina za paljenje, što je zanimljivo možda prvih dva puta. Unutar cijene koju Cooler Master traži za ovaj početnički test bench teško možete dobiti više i zbilja se vidi iskustvo koje je ova renomirana tvrtka skupila tijekom godina uspješnog poslovanja sa standardnim PC kućištima.

coolermaster test bench v1.0


Cooler Master Test Bench v1.0 je odličan proizvod za ciljanu publiku

scythe fuma 10Nakon višemjesečnog iskustva s Cooler Masterovim otvorenim kućištem zbilja nemamo većih zamjerki. Nedostaci su prije svega rezultat Cooler Masterovog truda da pruže adekvatan proizvod po što nižoj cijeni ljudima koji će cijeniti ono što je najvažnije kod ovakvog kućišta, a to je pristupačnost strateškim pozicijama, kao i dobra opremljenost. Sitnice poput robusnijih i viših distanci za matičnu ploču možete jednostavno i povoljno prilagoditi po vlastitim potrebama; nama je zasmetao nedostatak prostora ispod matične ploče nakon montaže zbog česte izmjene pozadinske pločice za montažu hladnjaka pa smo se odlučili nadograditi kućište 40 milimetarskim distancama. Kako matična ploča naše testne konfiguracije sadrži tipku za paljenje, nismo imali potrebu koristiti priložene prekidače, čime smo dodatno smanjili broj kablova. Radi se o odlično optimiziranom proizvodu za potrebe amatera testera PC komponenata koje izgleda odlično, pruža dovoljno prostora za ugodan rad. Svakako predlažemo da ne koristite ovo kućište za glavno računalo, već za testnu platformu koja po mogućnosti ima i modularno napajanje radi jednostavnog odspajanja viška kablova za potrebe transporta.

Cooler Master Test Bench možete naručiti putem iPon web trgovine i to za prosječnu cijenu od 600 kuna.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *