Dvije tisućite bile su dosta intenzivne po pitanju SF akcijskih filmova u kojima protagonist može sam smlaviti vojsku bezličnih neprijatelja. Tu je fazu započeo fantastični The Matrix, a ono što je slijedilo bilo je znatno manje fantastično, u što se računaju i nastavci upravo Matrixa. Dva filma koja su pokušala iskoristiti tu shemu uz ženskog glavnog lika bili su Ultraviolet i Aeon Flux, i nažalost, ta dva pokušaja jedni su od najgorih.


Aeon Flux izašao je prije više od deset godina, ali bio je tako loš da se o njemu i dalje priča

Charlize Theron ovih se dana oglasila po pitanju Aeon Flux filma i priznala da je taj projekt bio apsolutni zaj*b. Kako kaže, razlog za to leži u tome što jednostavno nitko na tom projektu nije znao kako realizirati tu ideju. Redateljica filma bila je odlična Karyn Kusama (ako niste, pogledajte njezin film The Invitation), a podloga odličan animirani serijal iz ranih devedesetih, ali greške se događaju i ponekad apsolutno ništa ne može spasiti film. Ono što funkcionira u jednom mediju, ne funkcionira nužno u drugom tako da adaptiranje ponekad jednostavno zna biti nezahvalan posao. Ipak, Charlize kaže da je puno naučila zbog te greške i sada je spremna ispraviti ju svojim novim filmom Atomic Blond kojim će, nada se, dokazati da i žene mogu glumiti u visokobudžetnim akcijskim filmovima.

Atomic Blond film je u režiji kreatora Johna Wicka i sve upućuje na to da će biti pravi akcijski spektakl

Atomic Blond u kina dolazi 28. srpnja, taman da nam još malo začini ovu iznenađujuće kvalitetnu ljetnu sezonu. Redatelj tog filma je David Leitch koji je ranije režirao izvanredni John Wick tako da zapravo i ne trebamo previše sumnjati u to da će i Atomic Blond biti spektakularno akcijsko ludilo. U najgorem slučaju, sigurno će imati bolji rating od Aeon Flux-a.

Nakon par loših godina, stvarno je vrijeme da Hollywood malo stane na gas i vrati život u kino dvorane. Ova je sezona počela odlično, a i ono što tek dolazi izgleda obećavajuće. Pogotovo je zanimljivo to što u ovoj sezoni dobivamo par velikih filmova koji uključuju ženske protagoniste. Wonder Woman je bio velik uspjeh, a ako istu sudbinu doživi i Atomic Blond, možda će se želja Charlize Theron stvarno obistiniti i uskoro više neće biti neobično vidjeti ženske likove kako razbijaju dupad na velikom platnu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *