Neovisno o platformi, Agent 47 slovi za jednog od najprepoznatljivijih igraćih likova zadnjeg desetljeća, a njegov trademark – oštra metalna žica – daje rijetkim neupućenim promatračima do znanja čime se omiljeni profesionalac bavi. Agent 47 je kroz mnoštvo igara preživio maštovite škripce, pa se čini antiklimaktično da bi mu kraj mogao doći radi financijske zavrzlame.


I optimističnijima među nama stvari ne izgledaju dobro

Sve je počelo kad je Square Enix objavio kako prodaje Io Interactive, developera koji je odgovoran za popularnu Hitman franšizu. SE nije pretjerano duljio s objašnjenjem, navevši kako više ne želi biti dio Hitman biznisa. Vijest nije bila dobrodošla gomili Hitman fanova, od kojih su mnogi odrasli uz precizne i krvave avanture Agenta 47, tim više što takva prodaja stavlja na upit čitav Hitman serijal.

Fanovi su nakratko odahnuli usred glasina kako će Io Interactive zadržati prava na Hitman franšizu i nastaviti s razvojem, no najnoviji update oko situacije je zabrinuo mnoge. Io Interactive je tweetao kako se njihov studio prazni, što znači da je Square Enixova odluka već dovela do smanjenja razvojnog tima.

Što je sljedeće? Neki smatraju kako će uz manje developera Io lakše naći kupca, dok drugi misle kako je restrukturiranje tima posljedica kupnje koja još nije otkrivena. I dok bi osiguran kupac vjerojatno značio nastavak razvoja na Hitmanu, postavlja se pitanje koliko bi budući naslovi bili vjerni serijalu. Nije tajna da mnogo igara gubi sve više čari sa svakim novim nastavkom, a kako je Hitman dosad uspio izbjeći ovo te je ostao vjeran originalnom nacrtu, teško je naći pozitivnu stranu u ovoj situaciji.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *