Nije strano da Twitch streameri svakim danom traže nove načine interakcije s publikom jer čitanje chata zna biti dosadno objema stranama, a sam gameplay nekada nije dovoljan. Neki uvode botove koji omogućuju gledateljima “kockanje” virtualnom valutom pa s određenom svotom mogu preuzeti svojevrsne nagrade. Drugi pak, poput popularnog Hearthstone streamera DisguisedToasta, uvode botove s kojima chat može igrati umjesto streamera, a Twitch kanal posvećen baš tome izašao je prije par dana.


Kad se male ruke slože, u PUBG-u bot pobijediti može

Unazad nekoliko dana, fanovi megapopularne battle royale igre PlayerUnknown’s Battlegrounds okupili su se kako bi je igrali na zanimljiv način – preko Twitch chata! TwitchPlaysBattlegrounds kanal je gdje se upogonjuje bota koji koristi komande chata kako bi se lik u PUBG-u kontrolirao. Tipkanjem komandi poput W, A, S i D za pokretanje, kao i Z za ležanje, Twitch chat u potpunosti kontrolira sve što lik radi. Tako reći, cijeli Twitch chat postaje jedan igrač.

Drugog dana ovog eksperimenta, u nedjelju, chat je uspio doći čak do trećeg mjesta u Solo game modeu! Završetak u najbolja tri dosad je najbolji rezultat kojeg je ovaj PUBG bot ostvario, a napravio je to najviše puzajući po podu do zadnjeg kruga. Dramatičan završetak dogodio se kada je lika pregazio auto, iako se ne može reći da je chat previše bio tužan jer su ponajviše bili iznenađeni što su dogurali tako daleko.

“Vizija iza ovog kanala je znatiželja, suradnja i strpljenje. Lista komandi živi je dokument koji se često ažurira kako bi poboljšao kvalitetu života svih. Ako imate kakvih sugestija, slobodno me kontaktirajte. Radim na načinima da se smanji latency između chata i streama i time učini iskustvo igrača čim boljim. Krajnji cilj ovoga je osvajanje prvog mjesta sa svima vama.”, rekao je kreator programa Nuehado.

Gaming s chatom koji ima kontrolu nije nikakav novitet na Twitchu. Već spomenuti DisguisedToast više puta je koristio takvog bota i pobijedio nekoliko gameova u Hearthstoneu, a čak su i Pokemoni i Dark Souls imali svoje botove s kojima je chat igrao. Multiplayer naslov ovakvog tipa ipak je potpuno druga stvar. Iako je projekt dosta mlad, postoji mogućnost da će ovaj PUBG bot biti zadnji preživjeli igrač jednog dana.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *