Diablo III izašao je 15. svibnja 2012. godine s ogromnim problemima za vrijeme launcha i zloglasnim Errorom 37 zbog kojeg su igrači koji su kupili igru uglavnom gledali u rečenicu “Serveri su trenutno zauzeti. Pokušajte ponovo malo kasnije.” Od toga je prošlo nešto više od četiri godine, a u odnosu na verziju koja je tada izašla Diablo III je potpuno drugačija igra. Aukcijska kuća je stvar povijesti, prije dvije godine dobili smo odličnu ekspanziju, a nedugo nakon toga i kompetitivni mod nazvan Seasons. Sada smo na pragu sedme sezone, a što možete od nje očekivati pročitajte u nastavku.


Sedma sezona Diabla III opet donosi promjene

Kao i za sve svoje druge igre, Blizzard testiranja obavlja u Public Test Realmu kojem se svi mogu pridružiti i unaprijed vidjeti što će ih dočekati kad zakrpa stigne u običnu verziju igre. Trenutno je na Diablo III PTR-u aktualna zakrpa pod brojem 2.4.2., a razvojni tim je objavio kako će joj uskoro pristup dobiti i oni koji nisu zainteresirani za testiranje.

Evo što su pripremili za novu sezonu u Diablo III. Kako očekuju da će likovi igrača biti snažniji odlučili su prema tome balansirati neke ciljeve, među kojima je i Haedrig’s Gift – posebna nagrada koju dobijete za ispunjavanje ciljeva smještenih u Season Journey. Ona se sastoji od tri dijela, a sva tri ćete skupiti nakon što uspješno odradite zadatke u drugom, trećem i četvrtom poglavlju Season Journeyja. U poklonu se nalazi jedan cijeli set opreme, a kojeg ćete dobiti ovisi o tome s kojom klasom ga otvorite. Haedrig’s Gift i dalje možete dobiti samo jednom u sezoni i s jednim likom, neovisno o tome odlučite li se za softcore ili hardcore opciju, pa pripazite s kime ćete ga otvoriti.

Drugi dio promjena odnosi se na takozvane Conqueste. Blizzard je odlučio vratiti neke iz prijašnjih sezona, pa ovisno o tome koji vam je preferirani stil igranja moći ćete se pozabaviti onima koji vam odgovaraju. Tako možete pokušati odraditi cijelu kampanju u manje od sat vremena, doći do određenog levela Greater Rifta sami, dignuti level nekog Legendary Gema u nebesa ili odraditi minimalno level 45 Greater Rifta da vam lik nema opremljen ni jedan set.

Za kraj smo dobili neke općenite informacije o sezonama i kako će one funkcionirati u budućnosti. Sedma sezona započinje u petak 5. kolovoza u 17 sati po našem vremenu, a sve buduće, uključujući ovu će trajati oko tri mjeseca. Sezone će i dalje biti dostupne samo na računalnoj verziji igre, a Blizzard je imao potrebu naglasiti da za konzole uopće trenutno uopće ne razmatraju njihovu implementaciju zbog njihove “offline naravi”.

Detaljniji opis prvog pogleda na sedmu sezonu možete pronaći na službenim Blizzardovim stranicama, a ako vas zanimaju promjene klasa, koji će setovi biti aktualni i koji će likovi imati najveći potencijal bacite oko na popis promjena koje su trenutno aktualne na PTR-u.

diablo III ptr

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *