Overwatch je ušao u “Early Access”, što znači da je igra dostupna svima onima koju su je prednaručili prije 29. travnja, samim time dobivamo hrpu pitanja koja se često postavljaju, zato smo odlučili odgovoriti na ona koja često kotiraju po našim Facebook stranicama. Pozorno pročitajte članak, jer se u njemu nalazi i odgovor na prvo nagradno pitanje, ako niste upoznati o čemu se radi svakako pročitajte:  “Uz Gamer.hr osvojite novi Overwatch“.


Što predstavlja Overwatch i kada točno izlazi?

Overwatch je nadolazeći Blizzardov multiplayer FPS sa segmentima drugih žanrova, gdje svaki pojedni lik u igri ima svoju ulogu, a igrači mogu mijenjati likove i uloge tokom samog meča. Pomalo drugačiji pristup FPS žanru kojem se do sada niti jedan drugi developer nije približio. Samo neke od razlika su to što se Overwatch igra 6v6, postoji nekoliko modova koji se igraj: Assault, Escort i Control, te svaki lik ima svoju ulogu u timu: Offense, Defense, Tank i Support. Kada pogledate Overwatch gameplay video, primjetit ćete da se ne radi o klasičnoj pucačini. Službeni izlazak za Overwatch najavljen je na datum 24. svibnja, a bit će dostupan na svim novijim platformama, dakle: PC, Xbox One i PS4.

Overwatch nije besplatan, ali zato je tu Early Access

Overwatch NEĆE biti besplatan, ali moći ćete ga besplatno zaigrati od 5. do 9. svibnja kada će igra biti u otvorenoj beti. S početkom danas u 01:00h ujutro Overwatch je ušao u Early Access, odnosno mogu ga igrati igrači koji su Overwatch prednaručili do 29. travnja, ali Early Access samo znači da ste dobili priliku igrati otvorenu betu koji dan prije nego ostali igrači. Svi vi koji ste prednaručili Overwatch dobili ste i dva ključa za pristup Early Accessu, jedan za vas i jedan za kolegu gamera, djevojku ili kome već želite. Ukoliko niste dobili mail s ključevima, provjerite svoje Spam, Junk i Pormotions foldere, ako ga i tamo nema, obratite se Blizzard podršci koja će vam ih omogućiti. Ukoliko ste igru prednaručili preko nekog drugog servisa, a ne Battle.net Shopa, obratite se servisu preko koje ste igru uzeli, jer bi vam oni trebali omogućiti Early Access ključeve, ako vas oni upute na Blizzard, javite se Blizzard podršci.

Overwatch Widowmaker

Do kada traje Overwatch otvorena beta i što nakon nje?

Overwatch otvorena beta početi će 5. svibnja za sve igrače i na svim platformama, a trajat će do 9. svibnja, nakon čega će igra biti nedostupna sve do službenog izlaska. Nakon toga morat ćete se strpiti do 24. svibnja gdje će igra biti dostupna u nekoliko varijanti, gdje je početna cijena za Standard Edition 39.99€, gdje još na izbor imate i Origins i Collector’s Edition, naravno po drugačijim cijenama.

Sve detalje o Overwatchu možete saznati na službenoj stranici PlayOverwatch.com. Ukoliko niste fan kupovine preko interneta, Blizzard navodi da Overwatch™ Origins Edition možete prednaručiti u sljedećim trgovinama: Instar Informatika, Harvey Norman, Gameshop, Hangar 18 i Gameworld. Cijena prednarudžbe je 79,00 kn, dok Origins Editions košta 400-450 kn, ovisno o prodajnom mjestu.

Kakvo računalo trebam za Overwatch?

S lijeve strane nalaze se minimalni zahtjevi, dok su s desne preporučeni.

Operating System
Windows® 7 / Windows® 8 / Windows® 10 64-bit (latest Service Pack)
Windows® 7 / Windows® 8 / Windows® 10 64-bit (latest Service Pack)
Processor
Intel® Core™ i3 or AMD Phenom™ X3 8650
Intel® Core™ i5 or AMD Phenom™ II X3 or better
Video
NVIDIA® GeForce® GTX 460, ATI Radeon™ HD 4850, or Intel® HD Graphics 4400
NVIDIA® GeForce® GTX 660 or AMD Radeon™ HD 7950 or better
Memory
4 GB RAM
6 GB RAM
Storage
30 GB available hard drive space
Internet
Broadband internet connection
Media
None for the recommended digital installation
Resolution
1024 x 768 minimum display resolution

Dosta je bilo Onlywatcha

Kada Overwatch krene u otvorenu betu napokon ćemo vidjeti koliko je Blizzard sve dobro pripremio i ima li Overwatch pedigre kakav se od njega očekuje. S obzirom na interes mi uopće ne sumnjamo. Svakako se priključite nagradnoj igri koja će se odvijati na Overwatch Adria Facebook stranici i Gamer.hr portalu. Dosta je bilo pisanja, vidimo se na Overwatchu! GL&HF

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *