Overwatch je ušao u dugo očekivanu otvorenu betu, mi ga igramo već nekoliko dana, zahvaljujući Early Accessu, koji je počeo dva dana prije same otvorene bete. Dovoljno dugo je bio Onlywatch, nama smrtnicima dostupan samo putem videa, streamova i drugog sadržaja pomoću kojega smo mogli dobiti uvid u Overwatch svijet. Ono što svakako možemo konstatirati je, da je Overwatch ispunio sva naša očekivanja i sigurni smo da će Overwatch biti relevantan naslov u eSportu, ali ipak postoje stvari koje su nas živcirale. Točnije, pojedini heroji koji kada su odigrani na pravi način stvarno znaju skakati po živcima, a mi vam donosimo tri, koja su nas najviše naživcirala. Ukoliko imate kakva pitanja vezana uz Overwatch, prvo provjerite naš članak gdje smo na ona najčešća već odgovorili.


Blizzard Overwatch i heroji koji su nam skakali po živcima

Blizzardov Overwatch je brza, zanimljiva i dinamična pucačina koja nudi puno više od samog skupljanja fragova. Sve je fenomenalno zapakirano u vrlo zabavne mečeve koji traju desetak minuta. Overwatch trenutno ima 12 mapa na kojima igrate jedan od tri moda, a igrati možete s čak 21 herojem koji su trenutno dostupni u igri. Heroje možete mijenjati u samom meču ovisno po potrebi tima i mape koju igrate, što dodatno doprinosi dinamici igre. Međutim, neki heroji u pravim rukama stvarno znaju biti iritantni pa pogledajmo koji su nam heroji stvarali najviše problema.

Tracer

Tracer OverwatchNaravno, Tracer je svojevrsno zaštitno lice Overwatcha. Počela nas je živcirati i prije nego što smo zaigrali Overwatch i to prvenstveno radi druge Blizzardove igre, Heroes of the Storm. Tracer je dodana u Heores of the Storm i kao dio promocija samog Overwatcha, ali stvarno je bila nebalansirana. U Overwatchu je dosta bolja situacija, ali kada igrate protiv dobre Tracer, to je stvarno iritantno. Uvijek je u zadnjim linijama vašeg tima, fraga svakog ranjenog igrača, a došla je i otišla prije nego ste vi stigli reagirati. Nije nimalo jednostavna za igrati, ali bez obzira na to, viđamo je gotovo svaki meč. Samo nam nije jasno, kako je protivnička Tracer uvijek bolja od naše.

Junkrat

C:\Users\srdja\Desktop\Junkrat Overwatch.jpgPlay of the game je dostupan na kraju svakog meča, obično imate priliku vidjeti multi killove nekog heroja. Junkrat je jedan od onih koje ćete viđate češće. Junkrat raspolaže minobacačem s kojim doslovno spama kao mutav, to naprosto ne prestaje. Ma koliko vi dobri bili zalutat ćete na neku njegovu bombu, naravno, bomba kao bomba, radi ogroman damage. Njegov ultimate ability je jedan od onih za Play of the game. Upravljate rotirajućom bombom koju kada detonirate briše skoro sve u malom prostoru. Bombu možete ubiti prije detonacije, možete i njega ako znate di je. Ukoliko čuvate objective i njegov ulti se pojavi niotkuda, prekasno je da bi ste išta napravili, njegov ultimate ability preživljavaju uglavnom tankovi, ali ni to nije neka utjeha.

Bastion

Bastion OverwatchBastion je robot koji se postavi u minigun s 200 metaka i doslovno briše sve ispred sebe. Kada ga igrate slušate svoje suigrače kako pričaju što se događa, a vi branite jedan od ulaza na objective i čekate. Kako se netko pojavi vi ga izbrišete. Dok ste u miniguna ne možete se kretati, ali generalno to bi bilo previše. Njegovi ultimate ability je tenk, doslovno se pretvorite u mali tenk na nekoliko sekundi i radite apsurdan damage. Kada igrate offensive heroje koji nemaju previše healtha dogodi se to da kada vi vidite Bastiona uglavnom ste mrtvi prije nego reagirate, trebate čekati da sniper u vašem timu, Hanzo ili Widowmaker, ubiju Bastiona ili kvalitetno odigran Genji ili Tracer da mu dođu iza leđa.


Riješenje za živce? Živcirajte vi njih…

Bez obzira tko igra u protivničkom timu vi možete odabrati istog heroja, čak i više istih heroja. Kako dolazimo uglavnom iz igara gdje to nije bilo moguće, nama je pomalo čudno. Slobodno vi uzmite Tracer i silujte protivničkog Bastiona ili Widowmaker,  ako vam ne odgovara stil igre koji Tracer zahtjeva imate mogućnost odabrati između 21 heroja i dominirati protivnički tim. Budimo pošteni, ne živciraju nas heroji, već bolji igrači od nas, ali neće zadugo. Sve vijesti vezane uz Blizzard Overwatch možete pratiti na Overwatch Adria Facebook stranici!

 

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *