Iako je njihov zadnji naslov Overwatch privukao preko 15 milijuna igrača u samo tri mjeseca od izlaska, Blizzard nije zaboravio ni svoju PC i mobilnu uspješnicu Hearthstone te je svoje igrače nagradio novom ekspanzijom: One Night in Karazhan.


Besplatno do novih Hearthstone karata

Za ovu ekspanziju developeri su se odlučili malo promijeniti svoj dosadašnji pristup, te osim standardnih 4-5 ‘krila’ (novo krilo se otvara svaki tjedan) dodati i besplatni prologue. Ovo se po svemu sudeći čini dobra odluka, koja će privući igrače koji su možda zaboravili Hearthstone da mu se vrate te dodatno pojačaju svoju kolekciju karata, a one koji su na granici kupovine će isprobavanja uvoda možda nagnati na kupovinu cijele ekspanzije – pogotovo kad već dobiju neke karte koje bi se odlično uklopile s ostatkom novih iz Karazhana.

Sve u svemu, ekspanzija donosi 45 novih karata te tri nove pozadine za karte koje se otključavaju kroz 13 bosseva i 9 class challengea. Od velike količine karata, Hearthtstone eksperti izdvojili su sljedeće karte kao one koje bi mogle imati najveći utjecaj na metu: Menagerie Warden (Druid), Fool’s Bane (Warrior), Nightbane Templar (Paladin) te Netherspite Historian (Neutral).

Posebno mjesto zaslužio je Barnes, čiji je Battlecry pozivanje 1/1 verzije random miniona kojeg imate u vašem decku. Kombinacije s ovom kartom su beskonačne, no na kraju se sve svodi na faktor sreće i jedan “Well Played” ako vaš protivnik dobije točno ono što treba.


Kako će Karazhan utjecati na metu?

Pune posljedice dodavanja novih karata ne možemo znati dok se ne otvore sva krila Karazhana i ne isprobaju razne kombinacije koje će omogućiti nove karte. Zasada je stanje na ladderu stabilno, te nastavljaju dominirati Dragon Warriori, Token Druidi te ponešto Aggro Shamana. Pretpostavke za post Karazhan fazu predviđanju porast u korištenju Priesta, te eventualni ulazak Beast Druida u vrh korištenih deckova.

Cijela ekspanzija “One Night in Karazhan” košta $19.99, dok se pojedina krila mogu kupiti za $6.99 dolara ili 700 in-game zlatnika.

Objavio Zvonimir "Professeur" Burazin

Admin i Newswritter na www.counterstrike-hr.com, caster i podcaster na www.twitch.tv/cshr_tv.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *