Malo je teško povjerovati kako će kultna pucačina Half-Life iduće godine navršiti 20. rođendan. Mnogi će se sigurno složiti kako se radilo o revolucionarnoj igri koja danas zaslužuje biti na popisu najboljih igara svih vremena. Oni koji su tada bili premladi i nisu je do sada imali prilike zaigrati, već dvije godine to mogu napraviti u ljepšem ruhu u obliku Black Mese. Igra koja je započela kao modderski projekt dobila je od Valvea zeleno svjetlo, no još uvijek se nalazi u Early Accessu. Nedostaje posljednji dio zvan Xen koji je trebao izaći ovog ljeta, no tim je odlučio još jednom odgoditi njegov izlazak.


Novi plan je ubacivanje Xena u igru krajem godine

Oni koji su odigrali Half-Life sigurno se sjećaju o čemu se radi – vanzemaljski svijet Xen bio je kompletno drugačiji od ostatka igre i zapravo se zbog toga mnogima i nije sviđao. To je vjerojatno i jedan od razloga zbog kojeg timu Crowbar Collective treba duže od očekivanog da od njega napravi nešto uzbudljivije, iako nisu spomenuli točan razlog za odgodu.

“Kao što su neki od vas vjerojatno predvidjeli morat ćemo odgoditi planirani izlazak za Xen na kraj ove godine, točnije prosinac. Znamo da je ovo nešto što nitko nije htio čuti, no nakon što smo raspravili o onome što želimo postići odlučili smo da je to najbolji potez. Ne želimo ni u jednom pogledu ugroziti kvalitetu Xena. Unatoč tome, smatramo kako je prosinac posljednji rok”, napisao je razvojni tim u objavi na Steamu.

Uz tu vijest, objavili su nekoliko novih slika vanzemaljskog svijeta koje izgledaju poprilično dobro, a najnoviji video s gameplayjem star je dva mjeseca i možete ga pogledati ispod teksta. Prema ovome što su sad objavili i što je dosad bilo poznato, izgleda kako će se konačni proizvod drastično razlikovati od starih verzija. Black Mesa već u Early Accessu ima izuzetno pozitivne ocjene, a ako želite sami vidjeti o čemu se točno radi bacite oko na stranice na Steamu ili se zaputite na one službene.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *