Skupiti igrače za esport tim najlakša je stvar u usporedbi sa svime što slijedi nakon toga. Financiranje igrača, putovanja i ulaska na turnire, ali odvajanje vremena za vježbanje nešto je sasvim drugo i puno je teže ostvariti. Sponzore nije lako pronaći ako ste u momčadi koja je tek nastala pa se nove organizacije često moraju same financirati, ali za neke portugalske timove to će se možda promijeniti jer je jedna agencija odlučila investirati novac koji će se koristiti baš za takve svrhe.


BITZER esport agencija pomaže starim i novim timovima

Portugalska esport agencija BITZER najavila je investicijski fond od 20,000 € za, kako navode, “stimulaciju portugalskog esport ekosustava”. Ovaj fond trebao bi podržati postojeće portugalske organizacije, ali i one ekipe koje se žele probiti kao nove esport tvrtke ili timove. Novac bi trebao biti dostupan između 2017. i 2018. godine.

Ovim potezom BITZER će uložiti u isključivo League of Legends i Counter Strike: Global Offensive natjecatelje, a takva financijska podrška trebala bi poboljšati uvjete te unaprijediti treninge portugalskih igrača u ovim naslovima i pomoći u financiranju troškova koji se odnose na ulaske na veće turnire. Ovi novci neće ići baš bilo kome, jer svatko tko želi dio fonda morat će priložiti svoje ciljeve i strategiju za narednih 18 mjeseci. Ljudi iz BITZER-a nakon toga će razmotriti sve prijave i odlučiti kojim će organizacijama ili ekipama dati dio fonda.

Predsjednik uprave YoungNetwork grupe João Duarte za medije je izjavio: “BITZER Ventures planiran je za 2018. godinu, ali s obzirom na povratne informacije iz zajednice, smatramo da postoje potrebe koje zahtijevaju brzo ispunjenje, poput podrška i priznanja portugalskih igrača. Zato smo predvidjeli najavu fonda”. Nije velika tajna da portugalski esport kasni za ostatkom Europe i svijeta pa je ovakva financijska injekcija starterima u ovim natjecanjima više nego poželjna.

Ove vijesti jako su pozitivne za portugalski esport. BITZER-ova odluka da financira prvo LoL i CS:GO timove logična je jer to su dva najveća i najisplativija esport naslova, ali Dota 2, Rocket League, Overwatch, Hearthstone i igrači ostalih igara mogli bi se osjećati zakinuto. Ako sve bude išlo po planu i agencija ispuni obećanja, ovakvi fondovi mogli bi se proširiti i na ostale naslove. Nadajmo se samo da će se neka tvrtka odlučiti za ovakav potez i na našim prostorima jer i ovdje ima dosta esport momčadi u koje vrijedi ulagati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *