Ne možemo vam zamjeriti ako niste fan Binding of Isaac igre ili čak ako niste čuli za nju – pomalo neozbiljna avantura koja izgleda monotono čak i za dvodimenzionalnu igru teško se može mjeriti s današnjim Falloutima i Far Cryevima. Unatoč očitim nedostacima, igra ipak ima mnoštvo sljedbenika, a ako ste među njima, bit će vam drago čuti da je autor otkrio detalje o svojoj sljedećoj tvorevini.


Umri, umri i opet umri kako bi našao prijatelja

Binding of Isaac je izdan u 2011., i gotovo je odmah podijelio mišljenja PC gamera. Neki nisu ni pomišljali vidjeti što pruža ova nesvakidašnja 2D avantura te su nastavili sa svojim blještavim pucačinama i RPG-ovima, dok su drugi – poput glasača Anite Mrak Taritaš – odlučili ignorirati neugodnu vanjštinu nadajući se da se ispod površine krije nešto bolje.

U slučaju BoI, potonja grupa je bila ugodno iznenađena avanturom koja, unatoč neozbiljnosti na svakom koraku, pruža ozbiljnu mogućnost zabave. Možda ste čuli kako je autor igre Edmund McMillen natuknuo da radi na novoj igri, a sad su poznati i detalji: McMillenova sljedeća avantura će biti The End is Nigh, te će poprilično podsjećati na igru koja ga je učinila popularnim u određenim krugovima PC gamera.

The End is Nigh stavlja vas u kontrolu lika zvanog Ash koji, nakon kraja svijeta, želi skupiti dovoljno ljudskih dijelova da napravi prijatelja. U tom naumu će ga spriječiti mnoštvo zamki, a igra će se proširivati preko više 600 različitih nivoa, te autor navodi kako je ovo definitivno najopsežniji naslov na kojem je dosad radio. The End is Nigh izlazi 12. srpnja, a vjerujemo da se McMillen nada podjednako dobrim revieweovima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *