Početkom studenoga ove godine bit će 14 godina od izlaska akcijske avanture Beyond Good and Evil. Ova Ubisoftova igra imala je odličnu priču, likove i za tadašnje vrijeme grafiku i mehanike, no nažalost nije bila dovoljno popularna kako bi odmah zaslužila nastavak. Oni koji su prošli kroz tu avanturu s Jade zaljubili su se u ono što su vidjeli i čekaju nastavak već jako dugo godina, budući da ga je izdavač najavljivao i odgađao nekoliko puta kroz nekoliko godina. Nove informacije dobili smo prošle godine, ali sajam E3 neće biti mjesto gdje ćemo ih dobiti još.


Tvorac originala kaže E3 nije mjesto za BGE2 najavu

Michel Ancel, čovjek iz čije je glave proizašao ovaj zanimljivi svijet, prošlog je rujna na svojem Instagramu objavio novu sliku koju su fanovi interpretirali kao najavu da je Beyond Good and Evil 2 ipak u izradi. To je potvrdio i šef Ubisofta Yves Guillemot, ali svejedno nisu nakon toga objavili ništa više o razvoju igre, platformama za koje stiže ni kada ćemo je otprilike moći vidjeti.

Prema novom komentaru Ancela opet na Instagramu izgleda kako ćemo opet morati čekati. Oni koji su se nadali da će možda BGE2 dobiti svojih 5 minuta slave na Ubisoftovoj konferenciji na sajmu E3 bit će vjerojatno razočarani. Na jednoj je slici korisnik imena g3raldmichael pitao “Možemo li očekivati nekakve video snimke za Beyond Good and Evil na sajmu E3? Bilo što, slike, glazbu.. Bilo što”, na što je dobio sljedeći odgovor: “Nisam siguran da je E3 najbolje mjesto za prikazivanje BGE2, ali radimo na igri tako da ćete u neko doba ove godine dobiti nove informacije”.

Ono što je u ovoj priči dobro je to što se na igri aktivno radi i moguće je da ćemo ovog puta zbilja dobiti priliku odigrati nastavak koji će možda otići u nekom drugom smjeru. Ne zna se hoće li protagonistica originala Jade biti prisutna i hoće li se radnja odvijati nakon kraja prve igre ili je Ubisoft odlučio ispričati neku novu priču. Nadamo se da će Gamescom možda biti sajam na kojem će biti spremni prikazati ono što su do sada napravili, a za to ćemo morati pričekati kraj kolovoza.

beyond good and evil 2 gamescom

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *