Hearthstone Game Director Ben Brode odlučio se odgovoriti fanovima na sva pitanja koja imaju u vezi igre na popularnom subredditu AMA (Ask Me Anything). Brode je poznat po svojoj otvorenosti prema igračima i vedrom duhu pa je dobio i pregršt pitanja nevezanih uz igru, no donosimo vam pitanja koja su relevantna za Hearthstone i njegovu budućnost.


Dvije class legendary karte u novoj Hearthstone eskpanziji

Ono o čemu se najviše priča u zadnje vrijeme u Hearthstone zajednici nova je ekspanzija koja izlazi idućeg mjeseca, a pitanja vezana uz nju nisu zaobišla Brodea na AMA. Potvrđeno je da će svaka klasa u novoj ekspanziji, kao i u Journey to Un’Goro, imati dvije legendary karte, od kojih je jedna nova Hero karta, a druga minion. Ipak, morat ćemo malo pričekati dok se ne počnu otkrivati karte iz novog seta jer službeni spoileri Knights of the Frozen Throne karata započinju 24. srpnja!

Na vječno pitanje hoće li Blizzard ubacivati jednu do tri nove karte svaki mjesec koje bi malo protresle metu, ali ne bi bile toliko značajne, Brode je potvrdio kako su razmišljali o tome, kao i o ubacivanju nekih karata iz Wild formata u Standard s ciljem da smanje monotoniju. Došli su i na ideju mijenjanja ladder formata zadnji mjesec ekspanzije, no nemaju još ništa utvrđeno na koji će način i što promijeniti da igra ne bi brzo postala dosadna.

Što se Wild formata tiče, na upit planiraju li smanjiti dust cost za Wild karte, Brode je odgovorio kako već postoji percepcija da karte gube vrijednost s vremenom jer ih se ne može koristiti u Standardu i smatra da takva promjena ne bi dobro utjecala na taj problem. Zbog toga su odlučili vratiti stare karte u prodaju što bi trebalo omogućiti taj format dostupnijim. Navodi i kako je karta Ice Block potencijalni kandidat da iduće Hearthstone godine uđe u Hall of Fame jer im se sve više čini da ne bi trebala biti u Standardu cijelo vrijeme. Još uvijek nisu sigurni žele li Molten Gianta vratiti na staro i prebaciti u Wild jer razmišljaju napraviti nove karte za Handlocka u Standardu koje bi bile dobre u oba formata. Nisu rekli da ga neće prebaciti u Wild, već da trenutno samo razmišljaju o tome.

Hearthstone će uskoro dobiti novog Druida i Warlocka

S obzirom na to da su Druid i Warlock još uvijek jedine klase koje nemaju alternativnog heroja, igrače zanima hoće li ih ikada i biti, a Brode je potvrdio da će izaći novi heroji za te dvije klase, ali ne može nam još uvijek otkriti kako i kada će biti dostupni. Što se tiče Tyrande Whisperwind kao alternativnog Priest heroja, radi se na tome da bude dostupna i u regijama gdje dosad nije bila i bit ćemo obaviješteni kada se to dogodi. Za sve one koje su htjeli Death Knighta, Monka ili Demon Huntera kao zasebnu klasu, imamo loše vijesti… Potvrđeno je i kako nove klase neće tako skoro doći u Hearthstone jer ponekad je teško i za devet trenutno postojećih odrediti njihov jedinstveni identitet, a svaka nova to bi samo dodatno otežavala.

U prošlosti je najavljen ladder rework za ovu godinu. Četiri su ključne stvari koje se žele postići tim reworkom, a to su smanjivanje grindanja za top-level igrače, povećati napredak onih koji su zapeli oko ranka 20, bolji matchmaking za zadnjih 25 posto igrača te bolje ranked iskustvo onima koji su se tek priključili Heartstone igri. Nadaju se prve tri promjene uvesti čim prije, dok im je potonje poboljšanje zaseban dio i time će se pozabaviti kasnije. Najveći izazov im je cijelu igru učiniti boljom, a da ne izgube ništa iz trenutnog sistema te se nadaju navedene promjene implementirati kasnije ove godine. Tournament mode je nešto što isto planiraju uvesti, no trenutno nemaju nikakve komentare vezane uz to, a dodatne nadogradnje u vezi Hearthstone Arene bit će implementirane idućim patchem.

Oduvijek smo znali da je Ben Brode jako otvoren prema igračima što se tiče Hearthstonea i njegova razvoja, ali organiziranje Reddit AMA nakon što je nedavno bio Q&A Livestream definitivno je ugodno iznenađenje. Za neke je stvari samo potvrdio odgovore koje smo već znali, no dosta je nedoumica razjasnio ovim putem. Ben Brode jedna je od osoba na koju se developeri i njihovi predstavnici trebaju ugledati jer je vječito pozitivan i uvijek otvoren za razgovor o igri koju vodi. Istina, nekada i on zna pogriješiti u pojedinim stvarima, ali valja imati na umu da na puno stvari u ovom popularnom naslovu on nema utjecaja pa ga ne treba kriviti za sve. Nova Heartstone ekspanzija svakim danom sve je bliže, a Brode će zasigurno odgovoriti na još pitanja vezanih uz nju na Redditu i Twitteru pa svakako pripazite što objavljuje jer poznato je da voli ostavljati hintove u svojim odgovorima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *