Bandai Namco je prije dva tjedna počeo promovirati novu igru pod sloganom “Prepare to Dine” koja naravno podsjeća na onu poznatu “Prepare to Die” iz serijala Souls. Nakon toga su obećali kako će uskoro imati više detalja za podijeliti, a jedan od njih je bio da se igra zove Code Vein i kako se radi o akcijskom RPG-u s vampirima. Sada su igračima odlučili baciti još koju mrvicu i objavili prvi trailer.


Anime Dark Souls? Igrači uglavnom kažu “zašto ne”

Ono što je Bandai htio prenijeti u ovom traileru je misteriozan i očaravajući svijet kojeg Code Vein krije. Uz to se naravno možete vidjeti i borba, neki elementi koje će ovaj akcijski RPG imati i ono što je posebno istaknuto – mehanika pratioca. Igrači neće morati sami istraživati svijet, već će sa sobom moći imati pratnju u obliku nekog od raznih žitelja Veina. Namco kaže kako će to omogućiti igračima da odaberu nekog tko odgovara njihovom igraćem stilu.

Priča koja je pripremljena za igru glasi otprilike ovako: u ne predalekoj budućnosti misteriozna kataklizma uništila je svijet kakvog poznamo. Ogromni neboderi koji su nekad predstavljali prosperitet sad su beživotni grobovi čovječanstva koje su probili Thorns of Judgement. U središtu te destrukcije krije se tajno društvo Revenantsa koji se zovu Vein. U ovoj posljednjoj utvrdi, oni koji su ostali živi bore se za opstanak i blagoslovljeni su posebnim moćima u zamjenu za svoja sjećanja i neutaživom žeđu za krvi.

Code Vein je u izradi za zasad neobjavljene platforme – može se pretpostaviti da će sigurno izaći za PlayStation 4 i Xbox One, dok je PC verzija možda manje vjerojatna. Datum izlaska također nije precizno određen, već se samo spominje 2018. godina. Spomenuti trailer možete pogledati ispod teksta, a oni koji su ga odgledali uglavnom su zadovoljni i konsenzus je da se može reći kako je nova igra spoj Dark Soulsa i anime stila. Sigurni smo da ćemo više detalja saznati za vrijeme sajma E3 koji se održava početkom lipnja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *