MOBA Awesomenauts se prvi put pojavila na Steamu prvog dana u kolovozu 2012. godine kada je taj servis imao puno manje igara, pogotovo u indie kategoriji. U posljednjih nekoliko godina se to drastično promijenilo, kao i sama igra u gotovo njih pet koje je provela tamo. Ronimo Games je izdao poveće brdo DLC-a, što kozmetičkog, što proširenja i heroja, a to će se sve uskoro promijeniti jer od kraja ovog mjeseca Awesomenauts postaje free-to-play igra.


Nakon pet godina Awesomenauts mijenja model plaćanja

Razvojni tim svoju igru opisuje kao “3v3 online platformerska pucačina sa šarenim stilom crtića iz 80-tih godina”, stavlja je u MOBA kategoriju jer ima klase, nadogradnje, minione, topove i stratešku dubinu, a uz to ima još i druge modove u koje igrači mogu uskočiti ako se zasite klasičnih mečeva. Awesomenautsi su dobili solidne ocjene od kritičara, a igrači su bili poprilično zadovoljni. To je bilo dovoljno da dvije godine nakon izlaska PC verzije ovi junaci poskoče na PS4, te zatim prošle godine i na Xbox One.

Uskoro bi se količina igrača mogla povećati, budući da će Awesomenatus postati free-to-play naslov. To znači da će svi koji žele uskočiti u igru imati prilike to napraviti, no oni koji žele kozmetičke dodatke moći će ih kupiti jedino pravim novcima.

“Prelazak na free-to-play uvijek je bio smislen potez za Awesomenautse jer što više igrača ima, to je igra bolja za sve. Drastično će poboljšati matchmaking i društveno iskustvo, a tako će i veći broj ljudi sudjelovati u događajima koje organizira zajednica i iskusiti odlične modove koje naši igrači rade”, kaže Ronimo u objavi.

Promjena će se dogoditi 24. svibnja, a oni koji već posjeduju igru mogu sudjelovati u beti koja traje od prošlog tjedna. Uz ovu objavu, stigla je naravno i nova nadogradnja koja uvodi neke promjene, a koje su one točno možete proučiti ovdje. Ako imate neka pitanja vezana uz ovu igru odgovore ćete najvjerojatnije moći pronaći na službenim stranicama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *