Tvrtka Avexir najpoznatija je po svojim unikatnim i vrlo kvalitetnim RAM memorijama koje su često prvi izbor zaljubljenika u modificiranje kućišta. Iako manji broj proizvođača pažnju posvećuje vizualnom izgledu ovog dijela hardvera, ekipa iz Avexira čini se da nije pogriješila nišu, a sada su odlučili krenuti dalje. Avexir na tržište donosi svoj prvi SSD disk koji prati istu dizajnersku filozofiju kompanije.


Ružno pače računalne industrije?

Tvrdi diskovi definitivno preuzimaju palicu vizualno najmanje privlačnog hardvera, gdje je situacija sa SSD-ovima nešto bolja obzirom da svojim kompaktnim oblikom i ravnim površinama dopuštaju određenu dizajnersku slobodu. Avexir će tržištu ponuditi vizualno najljepši SSD disk – S100. Što se tehničkih specifikacija tiče, radi se o SSD-u pogonjenom JMicron kontrolerom sa sekvencijalnim brzinama čitanja/zapisivanja podataka u okviru 540/450 MB/s, dok će raspoloživi kapaciteti biti 120 GB, 240 GB i 480 GB. Iz kompanije su izjavili sljedeće:

Avexirova klasična Core serija memorije s LED svjetlosnim efektima dobro je primljena od strane tržišta, a sada te značajke prenosimo i na novu seriju SSD diskova koji će također biti obasjani LED svjetlima. Agresivan dizajn kućišta kombiniran s materijalima visoke kakvoće osigurat će da ovi diskovi budu jedinstven komad hardvera.

Brzinom i kapacitetom se Avexir očito neće previše isticati obzirom da postoji velik izbor SSD diskova drugih proizvođača čije su brzine čitanja i pisanja standardno iznad 500 MB/s, da ne spominjemo novi Intel SSD 750 Series čije se brzine mjere u GB/s. Avexir S100 je SSD predviđen entuzijastima koji prije svega vole uređena kućišta s usklađenim bojama, lampama i s fokusom na estetiku. Vodeći se cijenama ostalih proizvoda ove kompanije, možemo očekivati da će S100 biti pripadnik premium cjenovnog ranga, dok konkretne podatke oko cijena i ostalih detalja iz Avexira još nisu ponudili javnosti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *