Rime ima dosta dugačku povijest razvoja i problema, no na svu sreću jedna je od onih igara koja ih je uspjela riješiti. Najavljena prije par godina najprije kao PlayStation 4 ekskluziva ova je avantura nakon toga nestala iz medija, da bi koju godinu nakon toga razvojni tim Tequila Works objavio kako neće više samo izaći za PS4, nego i za druge platforme te kako je umjesto Sonyja izdavačke dužnosti preuzeo Grey Box. Nakon par odgoda igra je konačno spremna, a svi zainteresirani igrači će je moći zaigrati danas.


Kritičarima se Rime poprilično sviđa

Igra vas stavlja u ulogu dječaka koji se našao na naizgled napuštenom otoku. Uz pomoć lisice koja će vas voditi i pomagati vam morate rješavati razne zagonetke i istražiti ovu lijepu lokaciju na kojoj se nalazite. Rime spada u kategoriju avantura sa zagonetkama koja koristi perspektivu iz trećeg lica te neke elemente platformskih igara.

Iako igra izlazi tek večeras, kritičari su dobili priliku zaigrati je u cijelosti prije nego što na postane dostupna ostatku igraće javnosti, a dojmovi su poprilično pozitivni. Trenutno je igru recenziralo 40 različitih portala, a prosječna ocjena koju ima je 84/100. Zanimljivo je da većina njih smatra kako Rime zaslužuje ocjenu 8/10 i više te kako se radi o odličnoj atmosferičnoj igri, dok su neki poznatiji portali kao što su Gamespot, PC Gamer, Polygon, Videogamer i Destructoid dali 6 ili 7/10 imali problema s dosadnim zagonetkama.

Rime izlazi večeras za PC, Xbox One i PlayStation 4, dok će verzija za Nintendov Switch biti u izradi još neko vrijeme. Ako vas zanima kako to izgleda i da li je ovo nešto što bi vas privuklo možete pogledati trailer ispod teksta ili posjetiti službene stranice kako biste prikupili sve potrebne informacije prije donošenja odluke o kupovini.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *