Iako igrači nemaju pretjerano pozitivno mišljenje o “walking simulatorima”, mnoge je početkom ove godine ugodno iznenadio Firewatch. Projekt iza kojeg stoji mali nezavisni studio Campo Santo svojom je pričom i izgledom oduševio velik broj igrača, a sada je dobio mod koji je bio dosta tražen i koji omogućuje igračima da slobodno istraže nacionalni park Shoshone.


Sloboda kretanja svijetom Firewatcha

Ako niste upoznati s igrom, Firewatch vas stavlja u ulogu Henryja koji od svojih problema odluči pobjeći odlaskom u nacionalni park tijekom ljeta u kojem će nadgledati požare. Novi dom postaje mu izvidnica, a jedina osoba s kojom je u kontaktu je nadzornica Delilah koja se nalazi na drugom kraju parka. Komunikacija i priča odvijaju se putem voki-tokija, a za vrijeme ove avanture otkrit ćete misterij koji se počinje zaplitati.

Igra je sama po sebi dosta kratka, a razlog zbog kojeg su mnogi htjeli opet prošetati virtualnim nacionalnim parkom je taj što igra predivno izgleda. Zato je Campo Santo odlučio uslišiti molbe igrača i besplatno ubaciti Free-roam mod u kojem nemate vremenska ograničenja ni zadatke, nego 24-satni ciklus i puno kilometara virtualnih staza za prijeći.

Uz to je igra dobila podršku za PlayStation 4 Pro koji se nedavno pojavio na tržištu, a mod je dostupan za sve platforme za koje je Firewatch izašao – PC, Xbox One i PlayStation 4. Dirljiva avantura dobila je odlične ocjene i od igrača i od kritičara, pa ako ste zainteresirani za igranje možete je pronaći na Steamu i GoG-u za PC, Microsoftovoj trgovini i PSN trgovini. Za detaljniji opis igre posjetite službene stranice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *