Integritet E-Sports scene podiže se na novu razinu – profesionalni Counter Strike: Global Offensive team pod imenom Skyred otpušten je od strane australske organizacije 24/7 Esports. Prema navodima, igrači ovog tima sudjelovali su u prethodnom namještanju mečeva kako bi ostvarili prije svega nemoralan profit.

Skyred banan


Iako im nedostaju čvrsti dokazi, odluka je već donešena

Ono što nas pomalo iznenađuje jest nedostatak čvrstih dokaza da je do namještanja mečeva zbilja i došlo. Problem nastupa kada prevlada jasno javno mišljenje da je Skyred zapravo bio uključen u sumnjive radnje, zbog čega se ugrožava reputacija samog tima, ali i svih suradnika. Yong je naglasio da želi svu sreću članovima Skyred tima na putu do prvog majora.

„Razočaran sam zbog ovakvog razvoja situacije, no radi očuvanja integriteta u e-sportsu, 24/7 Esports organizacija ne želi imati posla sa pojedincima koji su sudjelovali u namještanju mečeva, pa čak i ako se o tome diskutiralo.“ – rekao je Wei-Ning Yong, vlasnik organizacije 24/7 Esports. „Zbog svega navedenog odlučili smo raskinuti sve veze sa Skyred CS: GO timom.“

Ovako oštra odluka nesumnjivo ima bazu u nedavnom trajnom baniranju 21 CS:GO igrača sa scene koji su bili uključeni u skandale koji su se odvijali početkom 2015. godine. Valve je prvo planirao kazniti ih isključivo za 2015. godinu, no krajem godine su ti banovi zbilja postali permanentni. Sve ovo nam daje do znanja da je cijela scena dosegnula zavidnu razinu što se tiče financijske podrške, sponzora i popularnosti, budući da se slične namještaljke i varanje kažnjavaju jednakom silinom i u tradicionalnim sportskim organizacijama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *