Vaše prijenosno računalo se pretjerano pregrijava dok se igrate, kažete? Asus je osmislio komercijalno raspoloživo rješenje u obliku svog novog prijenosnog računala pod imenom Asus ROG GX700. Bijesan stroj koji dolazi sa 17 inčnim ekranom u 4k rezoluciji, overclockabilnim Intel Skylake procesorom te s još nenajavljenom nVidia grafičkom karticom (možda i karticama). Ne postoji službena objava specifikacija, no za očekivati je da će GX700 doći s top komponentama – kada dođe.

Ono čime Asus ROG GX700 bode u oči jest rješenje hlađenja

Svima nam je poznato da voda svojim urođenim karakteristikama predstavlja bolje rješenje za hlađenje, ponajviše zbog svog specifičnog toplinskog kapaciteta. Vodom se hlade automobilski motori, industrijski pogoni, kao i kućna računala prosječnih entuzijasta. Za desktop računala postoje brojna rješenja u obliku vodenog hlađenja, no za prijenosna računala to ni blizu nije slučaj, a imamo osjećaj da to definitivno može poboljšati situaciju što se udobnosti i praktičnosti igranja na laptopu tiče.

Modul za vodeno hlađenje nije šala, težak je i robustan

Te definitivno obustavlja prenosivost vašeg GX700 prijenosnika. No budimo realni – većina nas se igra na laptopu za stolom. Kao što se na donjoj fotografiji može vidjeti, vodeno hlađenje je zapravo opcionalno. Laptop možete koristiti i bez vodenog hlađenja, a kad se želite dobro zabaviti novim Crysisom – ukopčate laptop u modul hlađenja, podignete frekvencije procesora, grafike i memorije i uživate u svim blagodatima modernog gaminga. Cijeli koncept izgleda jako zanimljivo te nam je drago vidjeti uspješno rješenje opcionalnog vodenog hlađenja za prijenosna računala.

Asus ROG GX700 je prvi prijenosnik s vodenim hlađenjem?

Ako vam netko kaže da ovo nije prvi laptop hlađen na vodu – pa, u pravu je, Hitachi je davne 2002. na tržište pustio svoj FLORA 270W Silent. No kako to često biva s prenaprednim rješenjima za određeno doba, više manje je ostao zaboravljen.

To je to od nas, sljedeći tekst vezan uz Asus ROG GX700 je, vjerujemo, receznija istog – samo se treba strpit do izlaska.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *