ASUS Republic of Gamers (ROG) najavio je Asus Maximus VIII Hero Alpha, gaming matičnu ploču standardnog ATX formata koja se bazira na Intel Z170 čipsetu, a donosi i brojne karakteristike bitne igračima uz suvremene mogućnosti za povezivanje. Ovo je prva matična ploča na svijetu s ugrađenim RGB konektorima, kompatibilnim sa standardnim 12V RGB LED trakama za lako podesivo osvjetljenje.


Novi Maximus VIII dolazi sa svim naprednim opcijama za povezivanje

Maximus VIII Hero Alpha ploča bazira se na veoma uspješnoj i popularnoj Maximus VIII Hero ploči, ali se od nje razlikuje po novim mogućnostima za povezivanje, kao i dodatku za impresivno RGB LED osvjetljenje. S dva patentirana četvoropinska Aura RGB-Strip priključka i dva nastavka koja dolaze u paketu, korisnici mogu vrlo lako ukrasiti svoj stroj ili prostoriju prelijepim bojama. Sve što korisnik treba napraviti jest da priključi standardnu 12V LED RGB traku na Aura RGB-strip priključak. Maximus VIII Hero Alpha dolazi sa Aura lighting-control softverom za upravljanje integriranim RGB LED osvjetljenjem i priključenim LED RGB trakama.

gaming oprema

Maximus VIII Hero Alpha dolazi s ugrađenim 802.11ac Wi-Fi adapterom najnovije generacije, s 2×2 (2T2R) dvopojasnim (dual-band) 2.4/5GHz antenama za maksimalnu brzinu do 867Mbit/s, kao i podrškom za najnoviju Multi-User MIMO (MU-MIMO) tehnologiju koja osigurava najbolje moguće WiFi performanse.

Da bi se potencijal najnovijih SSD uređaja iskoristio u potpunosti, Maximus VIII Hero Alpha posjeduje dvostruke NVMe U.2 priključke. Ova revolucionarna tehnologija omogućava da SSD uređaji rade na maksimalnim brzinama do 32Gbit/s, dok istovremeno korisnicima pruža plug-and-play udobnost. Maximus VIII Hero Alpha također sadrži i M.2 priključak sa x4 PCI Express 3.0/2.0 propusnim opsegom, koji podržava three-way RAID konfiguracije koje donose vrtoglave brzine ili visok nivo sigurnosti podataka. Na internim laboratorijskim testovima, Maximus VIII Hero Alpha ploča je postigla brzinu upisivanja od 3386MB/s i brzinu čitanja od 3575MB/s.

kompjuter za igriceMaximus VIII Hero Alpha dolazi i sa ugrađenom podrškom za USB 3.1 standard, to jest sa USB 3.1 Type-A priključcima i sa reverzibilnim USB 3.1 Type-C priključcima koji omogućavaju jednostavnije korištenje i brzinu prijenosa podataka do 10Gbit/s — što je duplo brže od USB 3.0 standarda. USB 3.1 je potpuno kompatibilan sa postojećim USB uređajima, dok ekskluzivna ASUS USB 3.1 Boost tehnologija automatski podiže performanse USB 3.1 standarda na još višu razinu.

Overclockanje je materinji jezik novog Maximusa

Jedna od glavnih prednosti Maximus VIII Hero Alpha ploče je 5-Way Optimization tehnologija za automatsko overklockanje, koja donosi i adekvatnu kontrolu nad ventilatorima, čime se trenutačno postiže primjetno poboljšanje performansi i osiguravanje stabilnosti. Ova ekskluzivna tehnologija dinamički optimizira esencijalne aspekte sustava na osnovu načina na koji korisnik koristi računalo u određenom trenutku, čime se osiguravanju vrhunske procesorske performanse, svakodnevna ušteda energije, izuzetno stabilno digitalno napajanje, kao i niske temperature i tih rad ventilatora. 5-Way Optimization tehnologija će čak i podešavanja mreže i zvuka automatski optimizirati za omiljene igre korisnika.

overclockanje memorije

Najnovija ROG ploča opremljena je i ASUS T-Topology tehnologijom druge generacije, koja omogućuje overclockanje DDR4 memorije do taktova iznad 3800MHz. Za vrhunsko hlađenje i tišinu u radu se brinu napredne kontrole za ventilatore i vodenu pumpu, koje se nalaze u okviru vrlo intuitivnog sučelja Fan Xpert 3 softvera. Zaseban priključak za vodenu pumpu, koji je ugrađen na ploču, omogućava da korisnik brzo i jednostavno počne da koristi vodeno hlađenje i sve njegove prednosti.  Maximus VIII Hero Alpha poseduje i takozvanu Pro Clock tehnologiju, koja omogućava BCLK frekvencije od 400MHz, pa čak i više od toga.

Vrhunski zvuk dolazi u paketu – SupremeFX 2015 uz Sonic Studio II

Maximus VIII Hero Alpha dolazi i s odličnim integriranim rješenjem za zvuk. ROG inženjeri su u potpunosti redizajnirali integrirani audio sustav i opremili ga najkvalitetnijim gaming ulazima i izlazima, specijalnim zaštitama i pažljivo izabranim audio komponentama koje ispunjavaju profesionalne audio standarde. Neke od tih komponenti su ESS® ES9023P digitalno-analogni konverter (DAC) sa Hyperstream™ tehnologijom, ultra-low-jitter clock, Nichicon® kondenzatori, 2VRMS pojačalo za slušalice i Sonic SenseAmp tehnologija koja prepoznaje bilo koje slušalice sa impedancijom u rasponu od 320 do 600 oma  i automatski vrši optimizaciju u cilju postizanja što boljeg kvaliteta zvuka.

SupremeFX 2015 sadrži i intuitivni Sonic Studio II softver koji omogućava primjenu raznih zvučnih efekata, kao i Perfect Voice tehnologiju za uklanjanje buke u oba smjera komunikacije, čime se postiže čista i jasna konverzacija. Tu je i one-click virtual-surround funkcija koja emulira 7.1 zvuk, čak i na stereo (2.0) slušalicama.

Sonic Studio II posjeduje i takozvanu Casting Enhancer funkciju koja poboljšava kvalitetu zvuka prilikom streamanja igara na Twitchu i sličnim servisima.

Mrežno igranje je prioritet za Maximus VIII

Maximus VIII Hero Alpha ploča kombinira najbolje hardverske i softverske tehnologije kako bi korisniku omogućila vrhunske mrežne performanse za gaming na internetu.

matična ploča za overclocking

Najnoviji Intel Gigabit Ethernet adapter (I219-V) primjetno smanjuje opterećenje procesora i daje prioritet TCP i UDP prometu, čime više procesorske snage ostaje na raspolaganju za igre ili druge zadatke. Ekskluzivna LANGuard signal-coupling tehnologija i komponente vrhunske kvalitete osiguravaju stabilnu vezu i širu propusnost. Tu su i komponente koje ovoj matičnoj ploči pružaju zaštitu od prenapona i elektrostatičkog pražnjenja (ESD Guards), čime se postiže do 1,9 puta veća tolerancija na statički elektricitet i do 2,5 puta bolja zaštita od prenapona (do 15KV).

Nova i ekskluzivna GameFirst IVBeta tehnologija daje prioritet paketima podataka koji imaju veze sa igrama i na taj način stvara više prostora u propusnom opsegu za igre, čime se eliminira lag i zagušenje u prijenosu podataka prilikom igranja online igara. U sklopu GameFirst IVBeta tehnologije se nalazi i Multi-Gate Teaming funkcija uz pomoć koje korisnik može da udruži sve raspoložive mreže i na taj način postigne još bolju propusnost.

Tehničke specifikacije ASUS ROG Maximus VIII Hero Alpha


SPECIFIKACIJE ASUS ROG Maximus VIII Hero Alpha
Procesori LGA1151 socket for 6th-generation Intel® Core i7 / i5 / i3 / Pentium® / Celeron® processors
Čipset Intel Z170 Express
Memorija 4 x DIMMs, up to a maximum of 64GB, DDR4 3800MHz (OC)

Intel Extreme Memory Profile (XMP) supported

Dodatne kartice 2 x PCIe 3.0 x16 slots (x16, x8/x8 modes supported)

1 x PCIe 3.0 slot (maximum x4 mode supported)

3 x PCIe 3.0 x1 slots

Grafika Integrated Intel HD Graphics processor

DisplayPort 1.2 with maximum resolution of 4096 x 2304 at 60Hz

HDMI with maximum resolution of 4096 x 2160 at 24Hz

Intel InTru™ 3D / Quick Sync Video / Clear Video HD Technology / Insider™

Podrška za više grafičkih kartica Two-way/quad-GPU NVIDIA® SLI™ and three-way/quad-GPU AMD® CrossFireX™ technology
Priključci za diskove 6 x SATA 6.0 Gbit/s

2 x U.2

1 x M.2 Socket 3 with M Key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices supported (both PCIe 3.0 and SATA modes supported)

Mreža Intel I219-V Gigabit LAN with ASUS LANGuard and GameFirst IVBeta
USB/Thunderbolt 2 x USB 3.1 ports (1 x Type-A and 1 x Type-C ports)

6 x USB 3.0 ports (2 on back panel, 4 mid-board)

6 x USB 2.0 ports (2 on back panel, 4 mid-board)

1 x Thunderbolt 3 (Type-C on back panel)

Zvuk ROG SupremeFX 2015 8-channel high-definition audio

– SupremeFX shielding technology

– ESS ES9023P high-definition  DAC

– 2VRMS headphone amp (32-600 ohms)

– Jack-detection, multi-streaming, front-panel mic jack-retasking

– Optical S/PDIF-out port on back panel

Dimenzije ATX standard, 30.5 x 24.4cm

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *