Uz Alienware, Asus je jedan od proizvođača prijenosnih gaming računala koji nude vrhunsku igračku za pozamašne novce. Ozbiljan gaming stroj nije šala, pogotovo ako tražite prijenosnu izvedbu pa je Asus odlučio podići standarde na novu razinu sa svojim G751JY računalom. Po imenu i ne zvuči baš previše uzbudljivo, no dobra stara izreka da se knjigu ne sudi po koricama ovdje definitivno vrijedi. Danas ćemo vas upoznati sa ovim vrhunskim Asus računalom, njegovim bitnim značajkama te što se to krije u njemu za prosječnu cijenu od 15 000 kuna.

Asus ROG G751JY predstavlja najbolje od Asusa

Krcat malim, ali važnim detaljima, G751JY predstavlja najbolje od Asusa u pogledu gaming prijenosnika. Uz nedavno sklopljeno partnerstvo s nVidiom, G-Sync tehnologija postaje standard u svim Asus gaming prijenosnicima ubuduće, koja uspješno eliminira omraženi screen tearing odnosno trganje slike tijekom igre. Do ove pojave dolazi kada frekvencija osvježavanja ekrana nije u ravnoteži s FPS-om u igri koju igrate. Prethodno rješenje ovog problema bilo je Vsync, posljedica kojeg su bila manja kašnjenja s kontrolama (primjetno u kompetitivnim igrama poput CS:GO) te fiksna frekvencija osvježavanja od 60 Hz, dok G-Sync rješava ove probleme putem specifičnog modula proizvedenog od strane nVidie.

Dizajn uređaja prati kvalitetu komponenti

ASUS G751JY

Prepoznatljivi crveno-crni dizajn kao dio Republic of Gamers identiteta prisutan je i na G751JY. Kućište računala je pretežito crno sa crvenim detaljima poput osvjetljenja tipkovnice, logotipa na poleđini te krilaca na ispušnoj strani rashladnog sustava sa stražnje strane. S lijeve strane računala nalazi se Kensington utor, dva USB 3.0 porta, Bluray Disc pogon te čitač SD kartica. S desne strane nalaze se još dva USB 3.0 porta, Thunderbolt port, HDMI, LAN te VGA portovi, kao i priključci za slušalice, mikrofon te napajanje. Otvaranjem računala oči ćete napasati na velikom 17,3” ekranu 1080p rezolucije iznad kojeg se nalazi 720p webkamera te kvalitetnoj tipkovnici koja između ostalog sadrži i nekoliko specifičnih tipki poput specijalne tipke za Steam, tri programabilne makro tipke te tipku za upravljanje snimljenim sadržajem. Ostale hardverske komponente su prikazane na popisu ispod:

  • Procesor: Intel Core i7-4720HQ na 2.5 GHz
  • Memorija: 24 GB DDR3L (do 32 GB)
  • Diskovi: 1 TB HDD + 256 GB SSD
  • Grafika: nVidia GTX 980M 4GB DDR5
  • OS: Windows 8.1 s podrškom za Windows 10

Još jedan veliki iskorak koji je Asus odradio sa svojim G751JY računalom odnosi se na kvalitetu zvuka. Naime, računalo u sebi sadrži ugrađene zvučnike i subwoofer, kao i prikladno kvalitetan softver kojim možete prilagoditi zvuk svojim potrebama, bilo za igre ili slušanje glazbe.

Sve to u razumno dimenzioniranom kućištu

ASUS G751JY

Prijašnja prijenosna gaming računala bila su sve samo ne prijenosna, bilo zbog težine ili kriminalno loše baterije. Asus G751JY ne traje vječno na bateriji, no iz njega ćete moći izvući do 2,5 sata igranja što smatramo razumnom brojkom. Kada uzmete u obzir da se radi o računalu dimenzija 42x32x1,8-4,1 centimetara i težine nešto iznad 4 kilograma teško je ostati ravnodušan. Radi se o vrhunskom gaming računalu koje vas neće razočarati ni u kojem pogledu, a najviše nas veseli što su i takva računala konačno postala prijenosna. Portal HCL.hr napravio je video recenziju spomenutog prijenosnika, možete ju pogledati u prilogu:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *