Za Amiibo figurama vlada pomama svjetskih razmjera, ne pretjerujemo kada kažemo “svjetskih”, jer doslovno se prodaju na svim kontinentima i to puno brže nego što Nintendo izbacuje nove. Ovo je, kako kažu iz kompanije, njihovom krivicom, jer su podcijenili interes publike i nisu se pripremili na takvu potražnju. Kod nas se mogu nabaviti u Svijetu medija i na Njuškalu, a u nastavku otkrijte imaju li koristi za sam gameplay ili se više radi o kolekcionarskim predmetima koji izgledaju cool na polici.

Što su Amiibo figurice i koja je ideja iza njih?

Iako pretpostavljamo da svi znate što su Amiibo figure, ponovimo za svaki slučaj. Riječ je o figuricama koje dolaze u obliku raznih likova iz Nintendovog univerzuma, a osim što su kvalitetne i lijepo izgledaju, u sebi imaju pohranjene podatke koji se zatim putem NFC tehnologije prenose do konzole, odnosno do igre ukoliko je ista kompatibilna s Amiibom.

Amiibo hrvatska
Samo neki od Amiibo figura dostupnih u trgovinama!

Na taj način možete dobiti nove kostime, sposobnosti, oružja i slične stvari koje inače ne dolaze po defaultu s igrom. Svojevrsni pay to win? Možda, no ipak, figure će drugačije utjecati na svaku igru. Poneki Amiibo likovi donijet će vam tek novi skin ili sličnu kozmetičku izmjenu, dok će u drugim igrama figure imati konkretnu vrijednost za gameplay.

Iza Amiibo figurica krije se ogroman kolekcionarski potencijal

Kao što obično biva sa svim cool stvarima za kojima vlada veliki interes, a ponuda je ograničena, dođe vrijeme kada cijene određenih predmeta porastu daleko iznad originalne. Slična situacija je i s Nintendovim igračkama, jer Amiibo figurice imaju strašan kolekcionarski potencijal same po sebi. Ako u cijelu priču dodamo i njihovu nedostupnost i ograničeni broj proizvedenih primjeraka, možete pretpostaviti da će se neke prodavati za puno više od originalnih 13 dolara.

Za kraj, isplati li se kupovina ovih figurica? Ne vidimo zašto ne. Iako većina kolekcionara smatra da su dobre samo za to – sakupljanje, ipak imaju i drugu vrijednost, a to je da unutar igre dobijete nešto što prije niste imali, kao što je to slučaj sa Super Mario Makerom.

Uz sve to, na polici vam stoji ultra cool figurica koja će, uz malo sreće, s godinama dobivati na vrijednosti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *