U našoj regiji je lako zaboraviti da većina slobodnog svijeta gleda na komunizam kao lošu stvar, tim više ako se radi o zemljama u nezgodnom Sovjetskom bloku. Nova indie avantura Black The Fall nas podsjeća kako nisu svi za crveno, te kako su takvi režimi mnogima negativno obilježili život.


Neovisno o vašem političkom opredjeljenju, složit ćete se kako ovaj naslov ima jedinstvenu atmosferu

Prvo što ćete pomisliti kad ugledate Black the Fall jest kako je igra neobično mračna. Crna i bijela prevladavaju, a atmosfera je pomno dorađena kako bi vam dočarala okoliš u kojem protivnici režima nestaju bez traga. To nije samo dizajnerska odluka, već način da vlasnik studija Cristian Diaconescu prenese svoje doživljaje iz vremena kad je njegova zemlja bila pod Sovjetskim režimom.

Kako Diaconescu navodi, Rumunjska se tek prije 30 godina oslobodila od Sovjeta, no mnogi se i dalje sjećaju života u opresivnom okružju. Za čelnika indie developera Sand Sailor Studio, cilj je bio prenijeti ugođaj života, ili nedostatak istog, u to vrijeme, te u skladu s tim upravljate likom koji pokušava pobjeći iz režima koji oduzima osobnu slobodu..

Gledajući na slike iz dovršene igre, možemo zaključiti kako su postigli upravo to. Ova igra vas neće oraspoložiti, no sigurni smo da će pružiti iskustvo koje rijetko koji naslov nudi.

Pored jedinstvene vizualne strane, Black the Fall se također ističe Square Enix backingom. Phil Elliott, osoba zadužena za SE suradnju s indie naslovima, nas podsjeća kako je ova puzzle igra bila među prvim nezavisnim projektima koje je velika kompanija podržala, te kako im je drago vidjeti da je napokon dovršena. Black the Fall možete nabaviti za $14.99, što će mnogima biti razumna cijena za interaktivno učenje o životu u Sovjetskom bloku.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *