Lamborghini Countach, Adolf Hitler, Kung-Fu, putovanje kroz vrijeme? Dinosauri? Vikinzi? E=mc^3?! Da, zvuči kao moj prosječan san. S druge strane to bi bio najkraći mogući opis Kung Fury filma, lude ideje Davida Sandberga koji je putem Kickstarter financiranja uspio tu ideju predočiti na velikom platnu. Dobro, film nije baš završio na velikom platnu, no teško je ne pretjerivati i ostati realan nakon što odgledate ovo čudo.

Kung Fury Film igra 1

Kung Fury – Kickstarter kao odskočna daska

Kao što to obično i biva, Kickstarter je idealna prilika za ostvarivanje snova mladih i ambicioznih ljudi s određenim talentima. David Sandberg je predvidio troškove od $200.000 za izradu filma Kung Fury, no uz veliku podršku backera projekt je zaradio podršku u iznosu od $630.000. Kako bi se zahvalio svima koji su sudjelovali u financiraju projekta, David je svoj uradak dao na raspolaganje svima – da, dobro ste pročitali, film je besplatan. Zgodno je napomenuti i da David igra glavnu ulogu u filmu. Obzirom da se radi o kratkom 30 minutnom filmu, ne želimo vam previše kvariti o čemu se radi, već bacite pogled na video u nastavku:

Kung Fury igra kao sljedeći “poklon” fanovima i Kickstarer backerima

Nakon filma, bacite oko i na igru koja je izašla na Steamu pod imenom Kung Fury:Street Rage. Za €2 dobit ćete zabavnu igru koja neodoljivo podsjeća na One Finger Death Punch – radi se o vrlo jednostavnoj mehanici gdje kontrolirate lijevi i desni napad, ne postoji kretanje već samo pravovremeno udaranje protivnika s lijeve ili desne strane. Po uzoru na film, igra predstavlja hommage na igre poput Streets of Rage i ostalih hitova 80-ih i to predstavlja na vrlo zabavan način. Unatoč svojoj jednostavnoj mehanici i kratkom trajanju, radi se o zabavnoj igri punoj testosterona koju obvezno trebate probati. Svakako naše preporuke!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *