Vijest kako Adobe nakon toliko vremena stavlja Flash u podrum će vas možda šokirati. Softver je ključni dio korištenja interneta otkad se većina nas sjeća, i njegovo micanje će zasigurno dati novi izgled našem dragom webu. No nemojte se previše brinuti o promjeni standarda, jer ista neće stupiti na snagu do 2020.


Objava tri godine ranije: izlaženje u susret ili marketinški trik? Vjerojatno oboje

Većina nas s pravom ne može zamisliti browsanje bez Flasha. Adobeov softver se koristi na gotovoj stranici i služi za prikazivanje kompliciranijeg sadržaja, igranje igri i gledanje p… informativnih filmova. No Flash se kroz godine pokazao i prilično nezgodnim – dijelom zbog mogućnosti hakerskog napada na određene verzije, a dijelom zbog konstantnih promptova koji nas tjeraju na update.

Rijetko se koji korisnik interneta može pohvaliti online prisutnosti koja nije uključivala Adobeovo inzistiranje na updateu, te su stalni prekidi za mnoge postali noćna mora. Tu je i činjenica da bi, u nekim slučajevima, nove verzije bile još ranjivije od starijih, pa bi Adobe žurio izdati još jedan update koji je još više otežao browsanje.

I baš kad smo se nekako navikli na ovu nasilnu vezu, Adobe objavi kako Flasha još malo pa neće biti. Grafički div u svojoj izjavi nije pokušao zvučati skromno, podsjećavši nas sve koliko je velik njihov udio na tržištu i tako to, uz minimalne detalje o softveru koji će zamijeniti Flash. Hvaljenje na stranu, sigurni smo da će onima koji u većoj količini koriste Flash na svojim stranicama biti drago što imaju dovoljno vremena za podešavanje, a mi ostali imamo još par godina poznatih notifikacija prije nego Adobe napravi promjenu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *