Oduševljenje je obuzelo zajednicu LoL igrača, a tko čeka taj i dočeka! S najavom patcha 7.11, koji će po rasporedu biti objavljen 31.5., stiže nam i dugo očekivani sustav od 10 banova, odnosno Ban faza za sve draft modove na Summoners Riftu koja će omogučiti pet banova po timu umjesto tri, po uzoru na ranije implementiran sustav u kompetetivnim gameovima.


10 banova ne znači nužno 10 različitih championa dalje od Rifta

Pitate se kako će to sve funkcionirati? Hoće li biti isto kao i kod profića? Ne baš. Pick intent faza ostaje ista, biramo championa kojeg planiramo igrati i ne zaključavamo, no sve se drastično mijenja u ban fazi. U profesionalnim gameovima championi se banaju u dvije faze – ovdje to nije slučaj!

Solo queue gameovi imati će simultani ban sustav. Igrači s obje strane Rifta hoverat će koje champione žele banati na način da druga strana ne vidi njihov odabir do konačne faze. Čim jedan član tima bana championa on postane nedostupan za odabir toj ekipi, premade cheesing inc. Nakon što timer od 30 sekundi istekne svi se banovi otkrivaju i svih je deset championa uklonjeno iz liste championa.

Zanimljivi dio je taj što identični banovi mogu postojati, što znači da svaka ban faza ne garantira točno deset banova po gameu. S druge strane može doći do toga da neki champion prođe ban fazu jer igrači očekuju da će protivnici banati baš tog championa, iliti “the joke’s on you” moment. Po prvi puta svaki će igrač s liste championa moći ukloniti svog countera bez da očekuje od svog teammatea da bana umjesto njega. Time se daje veća kontrola igračima u champion selectu, kako kaže ekipa iz Riota.

Razumljivo je da postoje određene razlike između kompetitivne igre te solo i flexa. Samim time Riot tamo nije implementirao ovaj sustav banova. Pitate se zašto? Razlika je očita kada se pogleda da su potrebe profesionalnog tima s poznatim strategijama drugačije od individualnog igrača stavljenog u neki random tim.

Sada se i mi pitamo koji sustav će na kraju ispasti bolji. Hoće li individualnost dovoditi kaos ili red u pick and ban fazu? U svakom slučaju jedva čekamo novi patch. Vidimo se na Riftu!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *